Sport

Rijsoord: Seizoen snel vergeten

Met een 3-1 nederlaag in en tegen Poortugaal sloot Rijsoord zaterdagmiddag een teleurstellend seizoen af. In het begin van het seizoen werd de ploeg geplaagd door blessures, daarna werden goede wedstrijd gespeeld, die echter steeds aan de verkeerde kant van de score eindigden en aan het eind van het seizoen waren er enkele Rijsoordonwaardige uitglijers met grote nederlagen. Het is daarom een seizoen om maar snel te vergeten en volgend jaar opnieuw, met een frisse selectie, in de eerste klasse te beginnen.

Overigens kreeg Rijsoord in de aanloop naar het nieuwe seizoen nog een onverwachte tik uitgedeeld. Danilo Alkema, die nadrukkelijk toegezegd had om bij Rijsoord te blijven, liet deze week weten alsnog naar Smitshoek te vertrekken. Toezeggingen zijn kennelijk niets meer waard en ook niet netjes van Smitshoek om een speler in dit stadium nog te benaderen, aangezien het voor Rijsoord lastig wordt om dit nog aan te vullen. Maar goed, deze zaterdagmiddag stond Alkema nog in de basis van Rijsoord om het op te nemen tegen Poortugaal. Rijsoord is al gedegradeerd en Poortugaal staat in de middenmoot en dus was het een wedstrijd om ‘des keizers baard’. In de opstelling van Rijsoord geen bijzonderheden of het moest zijn dat Danny Haasdijk weer in de basis startte. Wel bijzonder natuurlijk dat de vertrekkende trainer Clemens Bastiaansen vanaf de tribune moest toekijken vanwege een ‘lullige’ rode kaart vorige week. De wedstrijd stond onder leiding van de vrouwelijke scheidsrechter Fijke Hoogendijk uit het verre Twente. Het werd haar tijdens deze wedstrijd niet echt moeilijk gemaakt.


Snel doelpunt

De trouwe supporters van Rijsoord, het worden er dit seizoen steeds minder, zijn er inmiddels wel aan gewend dat Rijsoord snel een tegendoelpunt ‘om de oren’ krijgt. Nu duurde het negen minuten voordat de bal in het doel van Rijsoord lag. Aanvaller Nick Ruigrok verspeelde de bal en uit de razendsnelle tegenaanval mocht Niels Versteege de 1-0 aantekenen. Al in de eerste helft werd een geblesseerde speler van Poortugaal onder luid applaus vervangen. Voor de niet-wetende supporters van Rijsoord een wat vreemd tafereel, maar deze speler maakte deel uit van een groepje spelers dat aan het einde van dit seizoen afscheid neemt. Na de rust werd er nog driemaal gescoord. Eerst door Claudio Silva Santos en daarna nog door Sven Weeda, waarmee de stand op 3-0 werd gebracht. Uit een snelle tegenaanval mocht Gazar Dermendjan de 3-1 nog maken, waardoor de spreekwoordelijke eer alsnog werd gered. 

Tja, en dan zit het seizoen er op. Zeker vanuit het oogpunt van de supporters een teleurstellend seizoen met een selectie, waarmee nooit een echte band is opgebouwd. De tijden van Aart Kranendonk, Johan de Rooij, Jeroen Troost en noem maar op liggen al ver achter ons. Wel spelers, die bij de club hoorden en dat ook uitdroegen. Echte Kraaien dus. Maar nu waren het weer spelers, die komen en gaan. En geen enkele band met de vereniging hebben of het moet het wekelijkse wedstrijdformulier zijn. En soms moet dat, maar laten we ook aandacht houden voor de echte Kraaien, zoals in deze selectie Danny Haasdijk en Stefan Havelaar en met de wedstrijd van vandaag ook Jochem Kouwenhoven in die rij. En ook spelers van buiten kunnen ‘Kraaien’ worden, want daar zit geen ‘verbod’ op. Maar dan moet je als speler wel iets meer willen investeren dan alleen maar de wekelijkse trainingen en een zaterdagse wedstrijd.  

Na afloop van de wedstrijd zat de vertrekkende trainer Clemens Bastiaansen nog als enige op de tribune van Poortugaal. De man heeft er van alles aan gedaan om tot goede resultaten te komen, maar voor hem was het soms ook vechten tegen de bierkaai. Clemens, bedankt voor je inzet en dat geldt ook voor de mannen van je technische staf. Bedankt voor wat je voor de vereniging hebt willen betekenen. Komend seizoen zit Marco van Rijn weer ‘op de bok’. Met een vrijwel nieuwe selectie. Een nieuwe ronde met nieuwe kansen en een vraag aan Van Rijn om van zijn selectie ook ‘Kraaien’ te maken.

Opstelling: Tomas Fernandes – Jayson Donk – Claudio Barros (57. Jochem Kouwenhoven) – Maily Lopez – Lorenzo Braaf – Gazar Dermendjan (92. Jardel Drenthe) – Danilo Alkema- Nick Ruigrok – Gianni Straal – Romano Niamut – Danny Haasdijk. 

Door Wim de Rooij