Sport

Rijsoord speelt gelijk bij Delta Sport

De eerste competitiewedstrijd is altijd bepalend met wat voor gevoel je uiteindelijk de voorbereiding af kunt sluiten. Na 90 minuten bleef er dan ook bij beide ploegen eigenlijk een goed gevoel over. Er was niet verloren en uiteindelijk hadden beide ploegen vrede met de 1-1- eindstand.

Trainer Steef Buijs had donderdag op de training al zijn basis elf bekend gemaakt zodat daar vandaag voor de spelers geen verrassing over bestond. De opdracht was ook duidelijk. Laat je niet verrassen door Delta Sport, wat gewoon een prima selectie met een ervaren trainer, Ton Pattinama, heeft, en probeer daar waar mogelijk een voetballende oplossing te vinden. Afgelopen week was er ook nog eens op “echt” gras getraind om alvast te wennen aan de ondergrond in Vlaardingen. De grasmat lag er trouwens prima bij en de vele regen tijdens de wedstrijd was voor de voetballers die kunstgras gewend zijn zeker niet nadelig.

De eerste mogelijkheid was al kort na het eerste fluitsignaal voor Delta Sport maar de sterk keepende Ragip Ozrak wist een kopbal in de korte hoek tot corner te verwerken. Dat was voor Delta Sport ook gelijk de grootste kans in de eerste helft. Rijsoord kwam langzaamaan beter in hun spel en na een half uur had Mike van Gool met een prima voorzet van Nelson Costa de Brito meer moeten of kunnen doen. Nu belandde zijn kopbal ruim naast het doel. Bij rust stond het dus nog 0-0.

Toch op voorsprong

Na de rust was het de eerste minuten een kopie van de eerste helft. Er werd hard gewerkt maar beide ploegen creëerden weinig tot geen doelrijpe kansen. Maar na een kwartier was het Darlison Gerardus die eindelijk weer eens ouderwets op mocht stomen aan de rechterkant. Zijn voorzet bereikte Mike van Gool die op zijn beurt de vrijstaande Melvin Zaalman in staat stelde om er 0-1 van te maken. Dat was het sein voor Delta Sport om nog opportunistischer te gaan voetballen. Maar de lange ballen waren veelal een prooi voor het ijzersterke centrale duo bij Rijsoord, Niels Groeneveldt en Ard Hartman. Toch wist Delta Sport na 10 minuten langszij te komen. Een afgeslagen corner kwam op de rand van de zestien voor de voeten van Winston Helder. Zijn schuiver, door een woud van benen, verdween via de binnenkant van de paal in het doel achter Ragip Ozrak. Delta Sport probeerde nu ook een tweede treffer te maken maar de afstandsschoten misten precisie of werden voldoende geblokt. Het was zelfs Rijsoord wat in de laatste minuten via invallers Zepp Jacobs en Patrick Berends nog uitzicht had op een driepunter. Maar het bleef 1-1.

Volgende week mag Rijsoord in een thuiswedstrijd tegen promovendus De Meeuwen alsnog op jacht gaan naar de eerste overwinning.

Opstelling Rijsoord:
Ragip Ozrak, Mike van Dongen, Niels Groeneveldt, Ard Hartman, Darlison Gerardus, Berry de Groot, Khalid Rahli, Romain van Bruggen, Nelson Costa de Brito(80e Zepp Jacobs), Mike van Gool(85e Stephan Ooms) en Melvin Zaalman(65e Patrick Berends).