Sport

Rijsoord start met overwinning na winterstop

Er moest vandaag ‘gewoon’ gewonnen worden. Dat was de opdracht die de spelers meekregen van de technische staf. Die opdracht was goed begrepen en werd ook nog eens prima uitgevoerd. Tegenstander De Alblas kwam nog goed weg dat het uiteindelijk slechts 3-0 werd.

Zonder Timo Versteeg (wintersport), maar met een op zijn positie spelende Sander Oudijn, die het uitstekend deed, en de in aanval teruggekeerde Francesco Messina, na blessureleed, zou het een mooie middag worden voor de ‘kraaien’.

Penalty-moment 

Na een van beide kanten wat aftastend begin was het toch al snel Rijsoord wat de regie in handen nam. Maar voordat het 1-0 zou worden voor Rijsoord was het wel De Alblas wat een strafschop claimde bij scheidsrechter Timo van der Velden. Een hard ingeschoten bal zou in het strafschopgebied door een verdediger van Rijsoord zijn geblokt met zijn arm. De scheidsrechter vond het uit zijn positie echter geen strafschop waard. En eigenlijk is het daarna niet meer goed gekomen tussen de scheidsrechter en De Alblas. Menige beslissingen leidden tot verbale en geagiteerde reacties bij de Alblasserdammers. Dan helpt het voor hen ook niet dat kort daarna ‘Lulu’ Statia slap uitverdedigen afstrafte en de 1-0 binnenschoot. En het werd voor de rust zelfs 2-0. Goed doorgaan van eerst ‘Lulu’ Statia en daarna Francesco Messina zorgde ervoor dat laatstgenoemde de bal bij Casper Gerritse bezorgde en die wist van dichtbij wel raad met dit buitenkansje; 2-0!


Bevrijdende 3-0

Na de rust probeerde De Alblas nog wel de aansluitingstreffer te forceren. Maar die angst was eigenlijk ongegrond. De Alblas was niet mij machte om het de verdediging of keeper Jesse Verveer echt moeilijk te maken. Na een uur spelen moest Jeffrey Gelderblom van De Alblas aan de noodrem trekken en dus mocht hij met een rode kaart de kleedkamer opzoeken. Tegen de tien van De Alblas duurde het nog (te) lang voor de bevrijdende 3-0 op het scorebord kwam te staan. De mooiste kansen en mogelijkheden werden nog niet benut, mede door toedoen van een prima keepende Rene de Ruiter. Maar 3-0 werd het toch en wederom was het ‘Lulu’ Statia die Rijsoord een kwartier voor tijd definitief naar de verdiende overwinning schoot.

Volgende week zal het zaak zijn om met dit goede gevoel af te reizen naar Streefkerk en dit resultaat dan een goed vervolg geven. De wedstrijd in Streefkerk begint op het gebruikelijke tijdstip van 14.30 uur.

Opstelling Rijsoord:
Jesse Verveer – Damian Muller (75. Ruben Agostinho) – Kevin Versteeg – Sander Oudijn – Vince van Nes – Chakib Lechheb – ‘Lulu’ Statia (80. Yoeri Haasdijk) – Anass Rachidy – Francesco Messina (70. Joël Shahzad) – Casper Gerritse (80. Enrique Endomaruse) – Danny Haasdijk.

Door Emo van Dijk
Foto’s: Leen Kruithof