Sport

Rijsoord stelt weer teleur

En weer was er een wedstrijd, waarin Rijsoord zwaar teleurstelde. Na eerder een zeperd tegen Spartaan opgelopen te hebben, stond nu de wedstrijd tegen De Zwerver in Kinderdijk op het programma. Een tegenstander die tot nu toe uit drie wedstrijden nog geen punt binnengehaald had. Maar ook een tegenstander waartegen Rijsoord het altijd moeilijk heeft. Na tweemaal drie kwartier en nog wat meer minuten was de wedstrijd gespeeld en verloor Rijsoord met 2-0. Rijsoord stond met lege handen en de thuisploeg kon de eerste drie punten op hun conto bijschrijven. Een nederlaag tegen deze ploeg is altijd mogelijk, maar de manier waarop Rijsoord deze zaterdagmiddag speelde biedt weinig perspectieven voor de rest van het seizoen.

Het is aan de technische staf om het elftal weer klaar te krijgen voor de eerstvolgende wedstrijd, wanneer Oranje Wit langs de Vlasstraat komt. De Dordtenaren schoven zaterdagmiddag met 4-0 VVGZ aan de kant en dus is Oranje Wit in vorm. Natuurlijk mocht vandaag gewezen worden naar het grote aantal blessures binnen de eerste selectie. Zo moesten ‘Lulu’ Statia, Kevin Versteeg, Chakib Lechheb en Francesco Messina zich geblesseerd afmelden en had Casper Gerritse deze zaterdag uitgekozen om in het huwelijk te treden. Dus bijna de helft van de vaste spelers was er niet bij en dus mochten alle reserves zich opmaken voor de wedstrijd, die voor de supporters van Rijsoord zo teleurstellend zou verlopen.

De wedstrijd begon aftastend, maar al na elf minuten kon de thuisploeg juichen. Een dieptepass op Rick Verloop was zo scherp, dat de verdediging van Rijsoord hem niet meer kon bijhouden en ook doelman Michael de Leeuw was kansloos; 1-0. Een fikse tegenvaller voor Rijsoord, dat wel probeerde wat aan de achterstand te doen, maar nooit in het echte ritme kwam. Er werden nauwelijks kansen gecreëerd en dat gaf de tegenstander weer moed dat er meer te halen was. Nog eens een klein kwartier na het eerste doelpunt van De Zwerver was het alweer raak. Michael de Leeuw was in het bezit van de bal en wilde vanuit de verdediging een nieuwe aanval opzetten, echter door een slappe instelling en het knullig verspelen van de bal door de verdediging kwam Redouan el Akchaoui alleen voor doelman De Leeuw en liet hem kansloos; 2-0. Vanaf dat moment speelde Rijsoord een verloren wedstrijd. Kwamen er dan helemaal geen kansen? Jawel en zelfs in de allerlaatste minuut van de eerste helft, toen van rechts de bal werd voorgezet. Doelman Siggy Schutte kon niet bij de bal en één van zijn verdedigers ruimde de bal netjes op, terwijl de aanvallers van Rijsoord afwachtend stonden toe te kijken. 

Wisselingen

In de rust wisselde trainer Johan Versluis zijn team op twee posities en zowaar, Rijsoord was meer aanvallend ingesteld. Het team leek wakker geschud en zocht de aanval op zonder echt gevaarlijk te worden. In de éénenvijftigste minuut had de wedstrijd definitief gespeeld kunnen worden, maar het schot van El Akchaoui spatte op de paal uiteen. De aanvallen van Rijsoord waren nauwelijks gevaarlijk voor de tegenstander, want daarvoor ontbrak deze zaterdagmiddag het voetbalinzicht. Of er werd te laat gestart bij een aanval of spelers stonden buitenspel. Een assistent kan er wel eens naast zitten, maar in de meeste gevallen had de man het gelijk aan zijn zijde. En was een speler een keer doorgebroken op links, dan volgde er een slappe voorzet waar ook niets gedaan mee kon worden. Jammer voor Rijsoord, maar deze zaterdagmiddag bleven de punten in Kinderdijk en is Rijsoord in de middenmoot van de competitie beland met de belangrijke thuiswedstrijd tegen Oranje Wit op het programma. Enkele weken geleden won Rijsoord nog in Dordrecht in het kader van de bekercompetitie, maar dit zal weer een wedstrijd op zich worden en de instelling van zaterdagmiddag doet het ergste vrezen. Daarom alle sterkte toegewenst voor de technische staf om het team weer op het juiste niveau te brengen en een rol van betekenis in de competitie te blijven spelen. 

Opstelling: Michael de Leeuw – Damian Muller (46. Ruben Augustinho) – Timo Versteeg – Vince van Nes – Enriqué Edomaruse – Danny Haasdijk – Joël Shahzad (89. Youri Haasdijk) – Stefan Havelaar (46. Luca Bouwmeister) – Dogukan Kulup – Sander Oudijn – Anass Rachidy.

Door Wim de Rooij
Foto: Leen Kruithof