Rijsoord teleurgesteld na gelijkspel

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Stanley van Lith was het Rijsoord dat teleurgesteld de kleedkamers opzocht. Het is ook teleurstellend als je in de 94e minuut de openingstreffer maakt, maar in de 99e minuut! alsnog moet toezien dat de tegenstander langszij komt. Door het gelijke spel van deze zaterdagmiddag profiteert Rijsoord slechts ten dele van de misstap van SHO, dat in eigen huis van Poortugaal verloor. Weer terugkijkend naar Rijsoord moet gezegd worden dat het gelijke spel over de hele wedstrijd gezien een juiste uitslag is.

Met nog vier wedstrijden te gaan blijft het in de top van de eerste klasse B ongemeen spannend. Drie ploegen strijden om de hoogste eer en het ziet er naar uit dat pas op de laatste speeldag beslist gaat worden wie zich kampioen mag noemen. Temeer omdat de drie koplopers elkaar nog tweemaal ontmoeten. Dus de laatste wedstrijden mogen zich ieder een finale noemen. Vandaag was de ‘finale’ voor Rijsoord met Forum Sport, dat in de uitwedstrijd moeizaam, maar uiteindelijk ruim verslagen was. Aangezien trainer Steef Buijs met zijn team niet met blessures te kampen heeft, stonden de bekende spelers op het veld. Het zou met uitzondering van de blessuretijd geen hoogstaande wedstrijd worden. Rijsoord zocht naar openingen in de defensie van de bezoekers, maar het ging allemaal in een te laag tempo. De vraag is natuurlijk in hoeverre de zomerse omstandigheden hieraan debet waren. Toch was het Rijsoord dat al in de achtste minuut op voorsprong had moeten komen, maar in kansrijke positie schoot Zepp Jacobs hoog over. Later in de eerste helft zou hij nog een, wat minder makkelijke, kans krijgen, maar via doelman Jouvenaar werd de inzet tot een hoekschop verwerkt. Forum Sport probeerde daar waar mogelijk de aanval te zoeken en dat lukte soms wel, echter gevaarlijk werd Forum Sport in die eerste helft niet echt.

Blessuretijd

In de tweede helft zou het venijn vooral in de staart van de wedstrijd zitten. Maar in de achtste minuut liet Forum Sport zien niet voor niets naar de Vlasstraat te zijn gekomen. Dankzij een katachtige redding kon doelman Ragip Özrak een voorsprong voor de bezoekers voorkomen. Rijsoord kreeg ook in de tweede helft maar geen vat op de tegenstander en de snelle omschakelingen van Forum Sport waren niet altijd zonder gevaar. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd had Rijsoord moeten scoren. Eerst was het Melvin Zaalman, die een prima steekpass op Khalid Rahli gaf, maar de rappe aanvaller kon doelman Jurrian Jouvenaar niet goed uitspelen. Twee minuten later weer een prima voorzet van Zaalman, maar de voor Mike van Gool ingevallen Casper Gerritse schoot de bal hoog over. In de volgende minuut een kans voor Jimmy van der Vaart, die ondanks het vlagsignaal van de assistent scheidsrechter voor buitenspel mocht doorgaan. En weer lag doelman Jouvenaar in de weg en via zijn vingertoppen ging de bal naast het doel. In die periode kansen genoeg, maar het schortte alleen aan de afronding.

En toen brak de blessuretijd aan. Dat er tijd zou worden bij getrokken was duidelijk. Er was een drinkpauze geweest en Forum Sport had ook behoorlijk wat tijd gevraagd voor het behandelen van blessures. Voor de supporters van Rijsoord gewoon een vorm van tijdrekken en daar zou de tegenstander uiteindelijk het meeste baat bij hebben. In de 94e minuut kwam Rijsoord op voorsprong. Casper Gerritse werd in het strafschopgebied bij een corner in de rug geduwd en scheidsrechter Van Lith twijfelde geen moment. De strafschop werd prima benut door Ard Hartman; 1-0. Echter Rijsoord zou toch de deksel op de neus krijgen, want in de 99e minuut kwam Forum Sport langszij. De tegenstander drukte nadrukkelijk op het doel van Rijsoord, dat de bal maar niet weg kon krijgen. Een serie hoekschoppen volgde, doelman Ragip Özrak werd getorpedeerd en moest weer opgelapt worden, en uiteindelijk was het de opgekomen doelman van Forum Sport, die een hoekschop koppend afrondde; 1-1. Een bitter teleurstelling voor Rijsoord, dat in de strijd om het kampioenschap twee punten ‘los’ had kunnen staan van SHO. Nu staan de teams gelijk met, dankzij een beter doelsaldo, Rijsoord op de eerste plaats. En ondanks de teleurstelling van het gelijke spel werd het toch feest op Rijsoord omdat het tweede elftal in Zeeland verdiend kampioen is geworden.

Vanwege Koningsdag is er volgende week geen voetbal. Ook de zaterdag daarna is er vanwege de dodenherdenking geen competitie. Dan oefent Rijsoord thuis tegen DSO uit Zoetermeer. De tweedeklasser wordt getraind door Raymond Kuipers, oud-speler van Rijsoord. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur, echter ook donderdagavond is er nog een wedstrijd te volgen aan de Vlasstraat. Dan is om 20.00 uur VVGZ de tegenstander en kunnen we weer eens een derby van de Kraaien tegen de Vogels zien. Als u tenminste niet kiest voor de algemene ledenvergadering.

Opstelling: Ragip Özrak – Darlison Gerardus – Ard Hartman – Desley de Wolf – Romain van Bruggen – Berry de Groot – Khalid Rahli (97. Stephan Ooms) – Mike van Gool (51. Casper Gerritse) – Mike van Dongen – Zepp Jacobs (71. Jimmy van der Vaart) – Melvin Zaalman.

Foto’s: Leen Kruithof