Rijsoord ten koste van RVVH naar finale

In het eerste duel van het Ridderkerk Toernooi stonden RVVH, de winnaar van vorig jaar, en Rijsoord, de organiseren thuisclub tegenover elkaar. Voor aanvang van de wedstrijd werd 1 minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van Rijsoord-bestuurslid Lydia Markus. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Ron Karremans uit Den Haag.

In de openingsfase van de wedstrijd was het voor beide teams vooral aftasten, zonder dat er kansen werden gecreëerd. Pas in de 17e minuut kon de eerste kans worden genoteerd en het was ook meteen raak. Maily Lopez schoot vanaf de rand van de zestien op het doel van Tim Elkhuizen. Doordat de bal door een verdediger werd geraakt krulde de bal over Elkhuizen in de verre hoek binnen: 0-1.

Pas na 26 minuten kreeg ook RVVH haar eerste kans van de wedstrijd. Brendon Konemann schoot vanaf de rand van de zestien maar net over het doel. Alleen Gazar Dermedjan kreeg nog een kans voor de rust voor Rijsoord, maar de voorzet van Jason Donk werd net gemist. Zodoende bleef het 0-1 tot aan de rust.

Na de thee werd er door beide trainers volop gewisseld. In de 57-ste minuut krulde RVVH’er Jesse Eggers een vrije trap op de lat. Daarna kreeg Gazar Dermedjan meerdere kansen om de voorsprong van Rijsoord uit te bouwen, maar telkens kwam hij Tim Elkhuizen tegen op zijn pad. Bij 1 van de aanvallen botsten beide spelers zelfs op elkaar en kon Gazar Dermedjan niet meer verder. Ondanks de achterstand creëerde RVVH amper kansen. Rijsoord-invaller Danny Haasdijk gooide in de slotminuut de wedstrijd op slot. Na een dribbel de zestien in schoot hij beheerst in de verre hoek binnen: 0-2 en was de wedstrijd gespeeld. Romano Niamut schoot in blessuretijd nog een vrije trap op het RVVH-doel, maar Elkhuizen wist goed te redden.

Door deze uitslag speelt RVVH komende zaterdag 14 augustus 2021 om 12.00 uur de wedstrijd om de derde en vierde plaats tegen de verliezer van het duel van morgenavond tussen Bolnes en Slikkerveer. Rijsoord zal zaterdag in de finale uitkomen tegen de winnaar van dit duel.

Opstellingen RVVH: Tim Elkhuizen, Jordey van Dam, Philip Dragon (66 – Ibi El Koubai), Brendon Konemann, Papito Merencia (66 – Christan Sprangemeijer), Sanzio Dieterich, Remco Buist (80 – Gino Boers), Mo Ajarai, Jesse Eggers, Jessie Proost en Gino Stolk.
Opstelling Rijsoord: Thomas Fernandes, Jason Donk (66 – Timo Versteeg), Angelo Ravensberg, Maily Lopez, Lorenzo Braaf, Romano Niamut, Gazar Dermedjan (82 – Bas van der Spoel), Danilo Alkemade, Nick Ruigrok (59 – Danny Haasdijk), Shamir de Jesus en Jardel Drenthe (35 – Makeko Koroma).

Foto’s: Roelie ’t Jong