Afgelopen zaterdag, in de laatste officiële wedstrijd van 2023 voor Rijsoord, leed het team in de KNVB-beker tegen GSC/ODS een 2-3 nederlaag. De wedstrijd begon wat later omdat er bij de tegenstander eerst nog een KNVB-lid gevonden moest worden om te vlaggen, die ook nog eens correspondeerde met de naam op het wedstrijdformulier… Echt waar! 

Op een matig onderhouden grasveld was Rijsoord de ploeg met het meeste balbezit. Maar dat leidde zeker niet tot echte mogelijkheden voor de ‘kraaien’. Qua effectiviteit konden ze dan ook wel wat leren van GSC/ODS. Al snel geholpen door een makkelijk gegeven strafschop door de warrig en matig leidende scheidsrechter moest Rijsoord al vroeg een 1-0 achterstand slikken, doelpunt Ismail Yilderim. En over effectiviteit gesproken bij de derde keer dat de tegenstander bij Jesse Verveer in de buurt kwam werd het voor het rustsignaal zelfs 2-0 door Edison Warner.

Op gelijke hoogte

Na de rust werd het balbezit voor Rijsoord wel omgezet in het creëren van kansen en werd de tegenstander flink onder druk gezet. Een kwartier voor tijd wist Casper Gerritse met een mooie goal de druk nog meer op te voeren, 2-1. En het werd zelfs 5 minuten voor tijd, door invaller Michael Harding, 2-2. Zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van Rijsoord. Helaas was dat doelpunt niet voldoende om er een strafschoppenserie uit te slepen want in de blessuretijd was het Ozan Cimen die met een van de weinige keren dat ze in de buurt kwamen bij het Rijsoord-doel er 3-2 van wist te maken.

Toen speelde Rijsoord inmiddels met 10 man omdat Vince van Nes kort daarvoor met een tweede gele kaart het veld verlaten. Casper Gerritse mocht kort voor het einde van de wedstrijd ook eerder gaan douchen omdat hij ook nog zijn tweede gele kaart kreeg voorgehouden. Natuurlijk de scheidsrechter was niet best maar het helpt niet om bij elke beslissing door spelers en of van de bank daar constant tegen te ageren. En dat gold voor beide ploegen! 

Kortom een wedstrijd en misschien wel een jaar om snel te vergeten. Na de winterstop moet Rijsoord op 20 januari de competitie hervatten in een thuiswedstrijd tegen IFC. Hopelijk doet de winterstop zijn werk om langdurige blessures te laten herstellen om er een betere tweede seizoenshelft van te maken.

Opstelling: Jesse Verveer – Damian Muller (Ruben Agostinho) – Timo Versteeg (Joel Shahzad) – Kevin Versteeg – Vince van Nes – “Lulu” Statia – Floris Plomp– Chakib Lechheb – Anass Rachidy (Michael Harding) – Enriqué Edomaruse – Casper Gerritse.

Door Emo van Dijk