Rijsoord vergeet zich te belonen

En weer stond Rijsoord aan het einde van de wedstrijd met lege handen. Echter deze zaterdagmiddag had minimaal de eerste punt bijgeschreven kunnen worden. Neen, moéten worden, want Rijsoord vergat zich te belonen met één of meer punten. Over de hele wedstrijd gezien was Rijsoord in Doorwerth de betere ploeg en gaf het nauwelijks kansen weg. Zelf creëerde het wel de nodige kansen, maar de koelbloedigheid ontbrak in enkele kansrijke situaties. En dan sta je uiteindelijk met lege handen. Wel moet worden gezegd dat Rijsoord zich wederom presenteerde als goed voetballende ploeg en dat moet worden vastgehouden. Dan gaan de punten zeker een keer komen.

Even de feiten voorafgaande aan de wedstrijd op een rijtje. De lange lijst met blessures is al weken bekend en daaraan kon vorige week zaterdag Mark Zwang worden toegevoegd. Net terug van een blessure scheurde de verdediger zijn achillespees en is hij maanden uitgeschakeld. Heel teleurstellend voor deze speler. Teleurstellend ook voor de technische staf, die daardoor Lorenzo Braaf weer in de achterhoede moest opstellen. Verder ontbraken vanwege persoonlijke omstandigheden Mailey Lopez en doelman Christian van Wijngen. De laatste zorgde nog voor extra kopzorgen, want er was geen reservedoelman meer binnen de vereniging te vinden. En dus werd Stefan van der Meulen vrijdag nog speelgerechtigd gemaakt en kon hij als reservedoelman op het wedstrijdformulier worden gezet. De armoe ten top. Gelukkig kon doelman Tomas Fernandes probleemloos de wedstrijd uitspelen en hoefde Stefan, ook tot zijn eigen opluchting, niet te worden ingezet.

Snel doelpunt

Tegenstander deze zaterdagmiddag was Duno D. Een vereniging met slechts een honderdtwintig leden, maar met een goede sponsor, zodat het in de hoofdklasse kan spelen. Tot nu toe had het team zes punten verzameld en zou er graag weer drie aan willen toevoegen. Hekkensluiter Rijsoord zou dan wel moeten meewerken en daar leek het wel erg op toen in de vierde minuut de thuisploeg al op voorsprong kwam. Een aanval kon niet goed worden afgeslagen en de bal kwam pardoes voor de voeten van Arthur Gatsjatrian en die liet met een strak schot Tomas Fernandes kansloos; 1-0. De meegereisde supporters van Rijsoord, slechts een handvol, zagen de bui al hangen, maar het zou allemaal toch wat anders lopen. De eerste tien minuten stond Rijsoord onder druk van de thuisploeg, zonder dat die tot het creëren van echte kansen kwam. Daarna trok Rijsoord het initiatief steeds meer naar zich toe en voerde de druk op Duno D op en dat wist daar nauwelijks raad mee. Er kwamen kansen voor Rijsoord, maar Angelo Ravenberg kopte de bal naast het doel en Gazar Dermandjan zag zijn inzet geblokt worden door doelman Patrick ter Mate. Ook Nick Ruigrok kwam in kansrijke positie, maar verzuimde te scoren. En de thuisploeg had daarop geen enkel antwoord. Ook de snelle Shamir de Jesus kwam kort voor de rust nog in kansrijke positie, maar zijn schot werd met een uiterste krachtsinspanning tot corner verwerkt door de doelman.

Tegentreffer

In de tweede helft eigenlijk eenzelfde spelbeeld met een goed arbitraal trio onder leiding van scheidsrechter Raymond Meilink, die goed zicht had op wat er op het veld gebeurde. En het spel ook aanvoelde. Rijsoord bleef de aanval opzoeken, alleen bleven de doelpunten achterwege. Er waren wel wat kansen voor weer Nick Ruigrok en Gazar Dermendjan, maar ook die leverden geen resultaat op. In het veld nam de spanning toe en dat leverde enkele onaardigheden op. Scheidsrechter Meilink sprak de twee aanstichters toe en zonder extra gele kaarten kon de wedstrijd hervat worden. Het smeulende binnenbrandje was ogenschijnlijk geblust. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd kon de thuisploeg de score verdubbelen. Verdediger Lars Hekkers kon door de verdediging van Rijsoord niet worden afgestopt en bij zijn schot was doelman Fernandes kansloos; 2-0. Rijsoord ging echter niet bij de pakken neerzitten en bleef de aanval zoeken. Dat leverde in de tweede minuut in de blessuretijd de 2-1 op, toen Nick Ruigrok een prima voorzet van Shamir de Jesus doeltreffend afrondde. En op slag van het einde van de wedstrijd kreeg Rijsoord nog een corner te verwerken. En toen bleek het smeulende binnenbrandje weer te zijn opgelaaid, want Lorenzo Braaf had het behoorlijk aan de stok met enkele spelers van Duno D. Dat de genomen hoekschop mede daardoor geen enkel resultaat opleverde zal duidelijk zijn. Direct daarop floot de scheidsrechter af en werd het binnenbrandje even een uitslaande brand. Mede door het ingrijpen van de technische staf van beide teams en het gezonde verstand kon iedereen zonder verdere gevolgen de kleedkamer opzoeken.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen ’s-Gravenzande op het programma. De Westlanders deden zaterdag goede zaken door de thuiswedstrijd tegen koploper FC Rijnvogels met 5-1 te winnen. Na de rode kaart van Reno van Heiningen van FC Rijnvogels in de 79e minuut wist de thuisploeg, die eigenlijk tot dan weinig in te brengen had, in tien minuten nog viermaal te scoren. Rijsoord is dus gewaarschuwd, maar met eenzelfde instelling moeten er tegen ’s-Gravenzande ook kansen liggen.

Opstelling: Tomas Fernandes – Jayson Donk – Lorenzo Braaf – Romano Niamut – Gazar Dermendjan (74. Youri Haasdijk) – Danilo Alkema – Nick Ruigrok – Gianni Straal – Angelo Ravenberg – Shamir de Jesus – Danny Haasdijk.