Rijsoord verliest met opgeheven hoofd van RVVH

Uiteindelijk stond er zaterdag 11 februari 2023 een misschien wel verwachte 3-1 overwinning voor RVVH op het wedstrijdformulier. Maar voor wie de wedstrijd heeft gezien was het Rijsoord wat zich in de eerste helft, ondanks uitstekende mogelijkheden, niet wist te belonen met een doelpunt. Tegen de verhouding in wist RVVH zelfs met 1-0 de eerste helft af te sluiten.

Prima eerste helft

Er was voor trainer Johan Versluis weinig reden om grote wijzigingen door te voeren in zijn basisformatie van vorige week toen de eerste competitie-overwinning werd behaald. Alleen linksachter Francesco Messina startte nu in plaats voor de te laat arriverende Damian Muller.  De “kraaien” begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd. Op het prima bespeelbare kunstgrasveld van RVVH speelde het team met vertrouwen en wist men elkaar goed te vinden. En eigenlijk had Rijsoord op voorsprong moeten komen.

De snelle Jari Bendt kon na 15minuten alleen op keeper Tim Elkhuizen afgaan maar in plaats om de keeper te omspelen schoot hij op het doel en wist Tim Elkhuizen de bal met zijn voet tot corner te verwerken. Even later wist de keeper ook de bal te keren na een hard schot van Casper Gerritse. Vervolgens zag scheidsrechter Oosterlaken niets in een duikelpartij van Luca Bouwmeister in het strafschopgebied. Dat had zomaar een strafschop op kunnen of moeten leveren.  Ook raakte Dogukan Kulup met zijn schot de binnenkant van de paal en beloonde Jari Bendt zijn passeeractie niet met een doelpunt. Wederom ranselde keeper Elkhuizen de bal uit het doel.

Voetbalwet

Iedereen weet dat als je zelf de kansen niet benut er een voetbalwet bestaat en dat de tegenstander dat dan wel doet. Vlak voor rust knalde Pepito Merencia  op het doel en via de rug van een Rijsoord-speler belandde de bal plotseling voor de schietgrage voeten van Everton Pires Tavares en die liet keeper Jesse Verveer kansloos. Tegen de verhouding in werd 1-0 de ruststand.

Snelle beslissing

Gesterkt door de voorsprong begon RVVH beduidend beter aan de tweede helft. Nadat keeper Jesse Verveer eerst nog redding bracht op een inzet van Gino Stolk was het binnen 10minuten van 1-0 al 3-0 en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Tweemaal was het aanvoerder Pepito Merencia die het net wist te vinden. Bij zijn eerste goal was het Everton Pires Tavares die de bal ,uit een voorzet van invalller Shamir de Jesus, terug wist te leggen en bij zijn tweede goal was Laurens de Witte zijn aangever.

De wedstrijd leek gespeeld en Rijsoord leek rijp om op een ruimere nederlaag te worden getrakteerd. RVVH dicteerde de wedstrijd totdat een kwartier voor tijd Kevin Versteeg uit een hoekschop van Danny Haasdijk de spanning enigszins terug wist te brengen, 3-1. Maar helaas lukte het Rijsoord niet om RVVH nog verder in de problemen te brengen.

En zo eindigde deze wedstrijd in een nederlaag voor Rijsoord. Gezien de stand op de ranglijst misschien wel verwacht en op basis van een effectiever RVVH ook wel terecht. Maar voor de “kraaien” blijft het gevoel aanwezig van “wat als” er in de eerste helft wel die voorsprong was gekomen. In ieder geval heeft men laten zien er een echte wedstrijd van te maken tegen een ploeg die omhoog kruipt en mee blijft doen om de prijzen die aan het eind van het seizoen worden verdeeld.

In competitieverband is voor Rijsoord pas de volgende wedstrijd op 4 maart 2023 als koploper Heerjansdam naar de Vlasstraat komt. Komende dinsdag wordt nog wel om 20.00 uur op het eigen terrein gespeeld in het kader van de Fidus-cup tegen Hilligersberg.

Door: Emo van Dijk

Foto’s: Wessel Dekker