Sport

Rijsoord verslaat Slikkerveer met 2-0

In het tweede duel van het Ridderkerk Toernooi stonden Rijsoord en Slikkerveer tegenover elkaar het op sportpark van sv Bolnes.

Meteen al in de openingsfase liet Rijsoord blijken dat het komend seizoen goed wil starten in de hoofdklasse. Met snel spel werd Slikkerveer meteen in de verdediging gedrongen. De eerste kans was er meteen al voor Jimmy van der Vaart, die over schoot. Pas in de tiende minuut kreeg Slikkerveer haar eerste kans, want Bas Mulder werd goed diep gestuurd, maar oud-Slikkerveer doelman Mitchell van der Spoel was net eerder bij de bal. Daarna bleef Slikkerveer het met snelle tegenaanvallen proberen, maar kwamen de voorzetten van Ronald Capelle vanaf de linkerflank nog niet goed aan. Aan de andere kant kreeg Rijsoord twee grote kansen op rij, maar redde Tom Mulder steeds goed. Uit de corner die volgde scoorde Rijsoord in de twintigste minuut via Jimmy van der Vaart wel de openingstreffer: 1-0. Daarna kreeg Slikkerveer nog meer tegenslag te verwerken, doordat aanvoerder Cerezo Fung-A-Wing geblesseerd uit viel. Hij werd vervangen door Steven de la Rambelje. Een vrije trap van Ruben Silva Lopes ging over het Rijsoordse doel. Een hard schot van Danilo Alkema werd gestuit door Tom Mulder. Rijsoord kreeg steeds meer veldoverwicht en dat leidde naar een penalty na een ongelukkige handsbal na een voorzet vanaf de flanken. Jimmy van der Vaart zag zijn schot echter goed tegen gehouden door Tom Mulder, waardoor de spanning in het duel bleef. In het slot van de eerste helft probeerde Slikkerveer het nog met een paar schoten van afstand. De grootste kans voor Rijsoord was voor Nelson Costa de Brito, die zijn schot in de korte hoek corner gewerkt zag worden door Tom Mulder.

Waar het in de eerste helft nog licht regende, daar ging het na de thee zeer stevig regenen. Rijsoord had stevig gewisseld en Slikkerveer wisselde in de tweede helft om de paar minuten een aantal spelers. Het leek hierdoor wel dat er bij Rijsoord wat zand in de motor was gelopen, want de automatismen van voor de rust waren even verdwenen en Slikkerveer kwam steeds vaker richting het doel van Rijsoord. Tevyn Biekman probeerde het meerdere malen met schoten uit de tweede lijn voor Rijsoord, maar of Tom Mulder pareerde ze goed om ze gingen naast. In de 71-ste minuut schoot Ruben Silva Lopes een vrije trap hard tegen de lat en vier minuten later kreeg Ruben Silva Lopes de bal op een presenteerblaadje door geklungel in de Rijsoord-defensie, maar hij zijn schot werd goed gepareerd door Mitchel van der Spoel. Elf minuten voor tijd besliste Marcello Gomes da Veiga het duel door de bal vanaf de rand van de zestien hard en droog in het doel te laten ploffen: 2-0. Daarmee was de wedstrijd gespeeld, want Slikkerveer drong nog wel aan en kreeg nog wel een paar kleine kansjes, maar de defensie van Rijsoord hield goed stand.

Door deze uitslag worden komende zaterdag 17 augustus 2019 de volgende wedstrijden gespeeld tijdens het Ridderkerk Toernooi op het terrein van sv Bolnes:
12.00 uur wedstrijd om de 3e/4e plaats: Bolnes – Slikkerveer
14.30 uur finale: RVVH – Rijsoord