Rijsoord weer met lege handen

En zaterdagmiddag 5 februari 2022 stond Rijsoord na de verloren oefenwedstrijd tegen Nieuwenhoorn weer met lege handen. Deze keer ging Brielle er met de 1-2 winst vandoor. De Briellenaren worden getraind door Gijs Zwaan en komen uit in de eerste klasse B, waar zij op de voorlaatste plaats staan. Het had dus een mooie oefenwedstrijd voor Rijsoord moeten zijn, maar dat pakte toch weer anders uit.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte vanwege het overlijden van oud-voorzitter Arie van Wingerden, die veel voor de vereniging betekend heeft. De spelers van Rijsoord speelden hun wedstrijd met een rouwband. Alhoewel de bezoekers goed partij gaven, had Rijsoord in de eerste helft afstand moeten nemen. Nu ging de rust in met een magere 1-0 voorsprong door een prima doelpunt van Gazar Dermendjan. Echter verder werden te weinig kansen gecreëerd. Er werd regelmatig en goed aangevallen door Rijsoord, maar zodra het strafschopgebied van de tegenstander zich aandient lijkt het alsof de creativiteit stokt. Zo had Shamir de Jesus in die eerste helft twee mooie acties, maar eenmaal in het strafschopgebied was hij het overzicht kwijt.

In de tweede helft voerde de technische staf van Rijsoord veel wisselingen toe, zodat iedereen aan spelen toe kwam. En daar zijn de oefenwedstrijden ook voor. Alleen kwam het de kwaliteit van de wedstrijd niet ten goede. Met nog een kwartier te spelen zorgde de scheidsrechter voor een dubieuze gelijkmaker van Brielle. Hij kende Brielle een vrije trap toe voor een ogenschijnlijk normale spelsituatie. Wel raakte de speler van Brielle daarbij geblesseerd. Terwijl de geblesseerde speler en de verzorger het veld nog aan het verlaten waren, liet de scheidsrechter de vrije schop al nemen en scoorde Brielle de gelijkmaker. Protesteren hielp niet en het doelpunt werd goedgekeurd. Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd kwam Brielle zelfs op voorsprong en had Rijsoord niet meer de kracht hieraan wat te doen. Een sportieve wedstrijd tegen het team van Gijs Zwaan, maar wel een uitslag die de technische staf toch wel de nodige kopzorgen moet geven.

Volgende week mag Rijsoord het weer tegen een eersteklasser opnemen en dan is plaatsgenoot RVVH de tegenstander. De Kraaien zullen dan wel uit een ander vaatje moeten tappen, want RVVH voert de eerste klasse B aan en zal zich dus tegen de plaatsgenoot van een goede kant willen laten zien. De wedstrijd bij RVVH begint om 14.30 uur.

Opstelling: Tomas Fernandes – Stefan Havelaar – Angelo Ravenberg (85. Timo Versteeg) – Jayson Donk (65. Makeko Koroma) – Danilo Alkema – Danny Haasdijk (46. Noer-Eddine Kasmi) – Mailey Lopez – Shamir de Jesus (85. Jochem Kouwenhoven) – Gazar Dermendjan (75. Chantley Job) – Romano Niamut (75 Angelo Puriel).