Rijsoord weer met lege handen

En wederom heeft Rijsoord een wedstrijd met 1 doelpunt verschil verloren. In een belangrijke wedstrijd om zichzelf een beter uitzicht te verschaffen op de tweede seizoenshelft moeten we constateren dat Rijsoord het zichzelf haast onmogelijk heeft gemaakt om weg te komen van de plek op de ranglijst wat (rechtstreekse) degradatie zal betekenen. In Oostkapelle in Zeeland werd de wedstrijd tegen SVOD 22 met 3-2 verloren.

Ten opzichte van vorige week moest trainer Johan Versluis de ploeg op 3 plaatsen wijzigen. Timo Versteeg en Francesco Messina ontbraken vanwege geplande vakanties terwijl keeper Sander van Groningen niet volledig was hersteld van een opgelopen kwetsuur in de wedstrijd tegen BVCB om direct te kunnen beginnen. Met de vervangers Dogukan Kulup, Stefan Havelaar en de debuterende doelman Jesse Verveer werd er afgetrapt in Zeeland.

Grasmat

In een rommelig begin werd al wel snel duidelijk dat SVOD beter om kon gaan met de grasmat. Rijsoord, gewend aan kunstgras, anticipeerde niet goed, had moeite om de bal de juiste snelheid mee te geven en verloor teveel duels. Het was dan ook niet vreemd dat al vroeg in de wedstrijd tegen een 1-0 achterstand moest worden aangekeken. Door het centrum stuiterde de bal voor de voeten van Luuk Wuyckhuyse die met de punt van zijn schoen keeper Jesse Verveer kansloos liet. Nog voor er een half uur verstreken was, werd het zelfs 2-0. Sven Wisse knalde van ruim 20 meter de bal snoeihard in de kruising en liet Jesse Verveer wederom kansloos. Het leek zo een kansloze missie te worden in Zeeland. Maar nadat scheidsrechter Obradovic Rijsoord goed gezind was en geen penalty gaf aan SVOD werden de bakens in het laatste kwartier verzet. Rijsoord won meer duels en zocht meer de aanval. De eerste de beste diepe bal in de zestienmeter van SVOD zorgde voor zoveel paniek dat verdediger Collin van de Berg zijn eigen doelman passeerde, 2-1. En het had voor de rust zelfs 2-2 kunnen worden als Dogukan Kulup iets meer geluk had gehad met zijn kopbal uit een corner. Nu verdween de bal net naast het doel.

Tevergeefs op jacht

Na de rust probeerde Rijsoord zeker de gelijkmaker te forceren. De beste mogelijkheid kreeg Rafael Andrade. In de 52e minuut volleerde hij de bal uit een corner direct op het doel van SVOD. Maar keeper Bart van Wuyckhuyse had een onwaarschijnlijke redding in petto. En hoe zuur is het dan dat een minuut later de 3-1 wordt gescoord. Salim Achoui kon moeiteloos uithalen en liet Jesse Verveer voor de derde keer kansloos. Rijsoord leek nu een verloren wedstrijd te spelen maar bleef er nog wel in geloven. Een kwartier voor tijd werd de aansluiting toch weer gevonden. Omdat er hands werd geconstateerd door scheidsrechter Obradovic belandde de bal op de stip. Rafael Andrade wist de keeper nu wel te passeren. In het laatste kwartier golfde het spel heen en weer. Er werd nog een bal van Danny Haasdijk door een verdediger van de lijn gehaald maar aan de andere kant had SVOD ook de wedstrijd eerder op slot kunnen gooien. Toch veranderde er aan de stand niets meer. Rijsoord verloor met 3-2 en staat op de helft van het seizoen op de laatste plaats van de eerste klasse C.

Volgende week speelt Rijsoord de eerste returnwedstrijd. Tegenstander is dan Spartaan 20. In de eerste confrontatie werd in Rotterdam met 2-1 verloren. Spartaan, inmiddels zelfs gebombardeerd tot titelkandidaat, verloor deze zaterdag met maar liefst 0-4 van Terneuzense Boys. Een verrassende uitslag en wat zal het mooi zijn als Rijsoord ook eens een keer voor een verrassing zou kunnen zorgen.

Opstelling Rijsoord: Jesse Verveer, Damian Muller, Mark Zwang(80e Sander Oudijn), Rafael Andrade, Dogukan Kulup (60e Chakib Lechheb), Stefan Havelaar (90e Jochem Kouwenhoven), Kevin Versteeg, Niek Meijer (Enrique Edomaruse), Danny Haasdijk, Casper Gerritse en Jari Bendt.