Sport

Rijsoord weer zonder punten

En voor de vierde keer stond Rijsoord aan het einde van een wedstrijd met lege handen en dat betekent dat de Kraaien nog steeds puntloos zijn. Terwijl juist deze zaterdagmiddag de kans er was om hieraan wat te doen, want de bezoekers De Jodan Boys uit Gouda hebben tot nu toe ook geen sprankelende wedstrijden laten zien en ook deze zaterdagmiddag mankeerde het daar duidelijk aan. En de Gouwenaren hadden nog maar drie punten verzameld. Maar ook nu weer liet Rijsoord zich de kaas van het brood eten en werd de wedstrijd met 0-1 verloren. 

Het zit trainer Clemens Bastiaansen nog steeds niet mee, want het aantal geblesseerde spelers blijft hoog. Was Claudia Barros vorige week weer van de partij, afgelopen donderdag moest hij tijdens de training weer geblesseerd uitvallen. En ook Mark Zwang moest met hulp de wedstrijd verlaten en de vraag is wanneer hij weer aanwezig kan zijn. Het is duidelijk dat Rijsoord in de hoek zit waar de klappen vallen, maar dat heeft het naast de blessures vooral ook aan zichzelf te danken. Deze wedstrijd kreeg de thuisploeg maar één tegendoelpunt, maar dat was voldoende om weer een wedstrijd te verliezen. Rijsoord heeft inmiddels (te) veel tegendoelpunten moeten incasseren en hierbij ging de verdediging niet altijd vrijuit. Zo ook nu weer, want al na acht minuten was het Michel Verkaik die probleemloos de 0-1 kon binnenlopen. De verdediging had zich bij de hoekschop niet goed georganiseerd en had geen oog voor de vrijstaande Verkaik en die liet zich dit buitenkansje niet ontnemen. De verdediging van Rijsoord kwam nog wel enkele malen in gevaar en vaak kwam dit door laconiek uitverdedigen. Het is lovenswaardig om altijd te proberen voetballend de bal weer naar voren te brengen, maar soms is het beter de bal gewoon een knal te geven en je medespelers niet in een penibele situatie te brengen.

Zeker het begin van de eerste helft was De Jodan Boys de voetballende ploeg en kwam Rijsoord er nauwelijks aan te pas. Nog binnen het kwartier had De Jodan Boys de score kunnen verdubbelen, maar Verkaik schoot de bal vanuit een kansrijke positie hoog over. Aan de andere kant kreeg Rijsoord ook wel twee goede kansen, maar de balcontrole liet op het beslissende moment te wensen over. De Jodan Boys scoorde in de eerste helft nog tweemaal, maar zowel Roald Heerskens als Bradley el Idrissi stonden buitenspel, zoals de bezoekers ook in de tweede helft meerdere malen buitenspel stonden. In die tweede helft zocht Rijsoord meer de aanval, maar was niet bij machte om het De Jodan Boys echt moeilijk te maken. De eindconclusie van deze wedstrijd is dat de verdediging weer niet scherp was en dat Rijsoord aanvallend onmachtig was. En op deze manier kan het nog een lang en vervelend seizoen worden. 

In het ziekenhuis is gebleken dat Mark Zwang zijn achillespees heeft gescheurd. Hij gaat in het gips en de verwachting is dat het herstel 3/4 maanden gaat duren. 

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Duno D in Doorwerth op het programma. De ploeg staat op de zesde plaats met zes punten uit vier wedstrijden. Afgelopen zaterdag werd met 3-0 verloren van en in Smitshoek. 

Opstelling: Tomas Fernandes – Jayson Donk – Mark Zwang (75. Joel Shahzad) – Lorenzo Braaf – Gazar Dermendjan – Nick Ruigrok (53. Danilo Alkema) – Gianni Straal (73. Maily Lopez) – Danny Haasdijk – Shamir de Jesus – Makeko Koroma – Angelo Ravenberg.

Door Wim de Rooij
Foto: Leen Kruithof