Sport

Rijsoord wint gewoon weer

Na het misschien niet verwachte, maar wel welkome, resultaat van vorige week tegen Capelle, kwam vandaag Smitshoek op bezoek in Rijsoord. En Rijsoord slaagde er wederom in om met minimaal verschil de winst binnen te slepen, 1-0.

Trainer Marco van Rijn moest weer puzzelen aan zijn basiselftal. De schorsing van Donovan Lioe Anjie was bekend, maar afgelopen week blesseerde Jimmy van der Vaart zich tijdens de training zodanig aan zijn knie dat die wel even buitenspel staat. En dus begon Chris Promes in de “kerstboomopstelling” als voorste pion, kregen Berry de Groot en Danilo Alkema hun plek weer terug in de basis en startte Lorenzo van der Heiden voor het eerst in een competitiewedstrijd in de basis. En die speelde zeker een uitstekende wedstrijd.

In de eerste helft had Rijsoord weinig te vertellen. De organisatie stond wel goed maar aanvallend werd er weinig tot niets klaargespeeld. Nee, het was Smitshoek wat de lakens uitdeelde. Binnen het kwartier had de ploeg van Richard Middelkoop op voorsprong kunnen komen, maar Joey Klein raakte eerst de lat en even later de buitenkant van de paal. Halverwege de eerste helft was het weer Ragip Ozrak die met een katachtige redding een doelpunt van Damion van den Oever wist te voorkomen. De rust werd dus bereikt met een 0-0 stand.


Sterke tweede helft

We zullen niet weten wat er is verteld in de kleedkamer bij Rijsoord maar feit is dat er een “andere” ploeg het veld in kwam. Met een omzetting, Mike van Dongen voor Stephan Ooms, die al geel op zak had, werd vanaf de aftrap druk op Smitshoek gezet. En dat had in de eerste minuut al bijna succes via de snelle Chris Promes die keeper Stef Doedee tot een redding dwong ten koste van een hoekschop. De toon leek gezet. Rijsoord beet (eindelijk) van zich af en liet zien gewoon goed te kunnen voetballen. Keeper Ragip Ozrak kreeg in de tweede helft weinig mee  te doen, al moest hij nog wel een keer handelend optreden door een bal uit zijn doel te boksen maar daar bleef het ook bij. Rijsoord bepaalde nu het tempo en was de bovenliggende partij. Het was dan ook niet vreemd dat bij het “hoog” druk zetten Berry de Groot de bal ontfutselde van de rechterverdediger van Smitshoek en in een keer de bal doorspeelde naar Nelson de Costa de Brito die met een droge knal in de zestigste minuut Stef Doedee het nakijken gaf.

Dat gaf veel vertrouwen aan de ploeg van Marco van Rijn en Smitshoek kwam er eigenlijk niet meer aan te pas. Omdat het 1-0 bleef was het natuurlijk spannend tot aan het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Kieft. De mooiste actie was echter in de slotminuten  toen Danila Alkema zich knap vrijspeelde op de rand van de zestienmeter. Maar zijn schot spatte uiteen op de lat.

Een belangrijke, en zeker op basis van een sterke tweede helft, verdiende overwinning waarbij Rijsoord de grote middenmoot weer in het vizier heeft. Dat kan volgende week weer een mooi vervolg krijgen door ook een positief resultaat te behalen in Achilles Veen. De laatste competitiewedstrijd van 2019.

Opstelling Rijsoord – Ragip Ozrak – Lorenzo van der Heiden – Desley de Wolf – Leon van den Heerik – Stephan Ooms (46e Mike van Dongen) – Romain van Bruggen –  Berry de Groot – Danilo Alkema – Marcello Gomes da Veiga – Nelson Costa de Brito (81e Jochem Bakker) – Chris Promes (62e Chris Promes).