Rijsoord wint Zilveren Crab toernooi

Rijsoord heeft zaterdagmiddag beslag gelegd op de eerste plaats in het Zilveren Crab toernooi. In dit toernooi, georganiseerd door de v.v. Oranje Wit, werd dinsdagavond de jeugd van FC Dordrecht na strafschoppen uitgeschakeld. Zaterdagmiddag moest medefinalist GJS er met 0-2 aan geloven. Oranje Wit eindigde op de derde plaats en de jeugd van FC Dordrecht werd de hekkensluiter. Een mooie opsteker voor de Kraaien, die volgende week zaterdag aan het echte werk gaan beginnen met een bekerwedstrijd tegen Kruisland in het gelijknamige dorpje in de gemeente Steenbergen.

Ook in deze laatste oefenwedstrijd gebruikte trainer Steef Buijs alle wisselspelers, zodat hij iedereen nog een keer aan het werk kon zien. Ook GJS, getraind door oud-Rijsoordtrainer Cees Lagendijk, liet iedere speler opdraven. Over de hele wedstrijd genomen was Rijsoord de bovenliggende partij. Het team kan zich alleen kwalijk nemen dat van de tegenstander niet eerder voldoende afstand werd genomen. Pas na 37 minuten kon Rijsoord voor de eerste keer scoren en Khalid Rahli was de doelpuntenmaker; 0-1. Het doelpunt kwam tot stand na een snelle aanval over links, waarbij Nelson Costa de Brito de bal scherp voor trok en Rahli hem maar in het doel hoefde te lopen. De beweeglijke middenvelder eiste regelmatig de bal op en kwam daardoor ook vaak in balbezit. Echter zijn beslissingen waren niet altijd de juiste, waardoor het rendement van zijn acties onder de maat bleef. Met de minimale voorsprong ging de rust in.

Verdubbeling
Na de rust eenzelfde spelbeeld en zelfs een meer aanvallend ingesteld Rijsoord. Op meerdere plaatsen had Steef Buijs wissels toegepast. Met nog een half uur spelen kreeg Mike van Gool een uitgelezen kans om de tweede treffer voor Rijsoord aan te tekenen, maar de bal kwam niet op de juiste hoogte aan. Het zou nog tot zeven minuten voor het einde duren voordat de tweede treffer er toch kwam. Nu was het Rahli die de bal scherp voortrok en Jimmy van der Vaart gaat de boeken als de doelpuntenmaker in; 0-2. Eigenlijk was de wedstrijd daarmee gespeeld, maar het leek wel of GJS pas na het tweede doelpunt wakker werd geschud. De ploeg uit Gorinchem viel aan en zette Rijsoord onder druk. Twee minuten voor tijd was GJS dicht bij een tegentreffer en raakte de bal bij een schot van Kenny Lagendijk de lat en kort daarop kwam de bal op de paal. Het zou bij die tegenstoten blijven en na het laatste fluitsignaal mocht Rijsoord zich de winnaar van het Zilveren Crab toernooi noemen.

De prijsuitreiking vond direct plaats na de wedstrijd, waarbij Khalid Rahli zich met twee treffers als topscorer mocht laten huldigen. Gelegenheidsaanvoerder Berry de Groot mocht de beker in ontvangst nemen. Een mooie afsluiting van de voorbereiding en nu op weg naar de eerste bekerwedstrijd.

Foto’s: Wim de Rooij