Sport

RLTC Blitz Open Toernooi succesvol ondanks slecht weer

Het RLTC BLITZ open toernooi is deze week gehouden op sportpark Bolnes bij tennisvereniging RLTC. Waar de organisatie getracht heeft om alles in goede banen te leiden en de spelers niets te kort kwamen, zo kregen alle spelers na hun wedstrijd een “hollandse tapas” aangeboden, deed het weer helaas zijn eigen zin. 

De temperatuur was over het algemeen goed om te spelen echter viel er nog wel eens wat regen. Wat resulteerde op de finale dag een lokale plensbui. Binnen 10 seconden stonden de banen helaas blank waardoor niet het volledige programma afgewerkt kon worden. De organisatie kan wel terugkijken op een gezellige week, met een goed aantal deelnemers waardoor er veel leuke partijen gespeeld werden. Iedere deelnemer kon door een goede planning minimaal 2 maal spelen. Ook was er aandacht voor het Nederlands elftal. Twee wedstrijden konden bekeken worden in het clubhuis.

Bij het schrijven van dit stuk zijn nog niet alle winnaars bekend. Wel werd de finale in de hoogste categorie Gemengd Dubbel op maandagavond gespeeld. Het werd een spannende wedstrijd tussen Youri van der Kamp met Britt de Jong tegen Brett van der Kamp met Casimera van der Perk. Met 6-4 en 7-6 werd deze wedstrijd gewonnen door Casimera en Brett (zie foto). Nog enkele ander finalewedstrijden zullen nog gespeeld worden na maandag.