Sport

Rob Eekhout terug bij RVVH vrouwen

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen bij de vrouwenselectie van RVVH zijn in een vergevorderd stadium. Zoals bekend is de selectie inmiddels op sterkte. Restte nog een ervaren trainer voor vrouwen 2. Ook die is nu gevonden. Rob Eekhout, geen onbekende bij de Ridderkerkse vrouwen, is terug om de ambities van de vrouwen waar te gaan maken.

Ondanks het abrupte einde van de competitie door de Corona maatregelen had RVVH de selectie al vrij snel op orde. De technische staf was moeilijker in te vullen. Er was relatief weinig reuring op de trainersmarkt de afgelopen periode. Toch kon RVVH een vertrouwd en ervaren trainer aanstellen voor het tweede team. Rob Eekhout zal komend seizoen het team trainen en begeleiden met als doel een zo hoog mogelijk positie te halen in de eerste klasse. Eekhout is een ervaren trainer binnen het vrouwenvoetbal. 

Hij begon ruim tien jaar geleden bij, inderdaad, RVVH vrouwen 2. Via OVV en Rozenburg waar hij de jongens trainde kwam hij in 2011 terug naar RVVH om weer het tweede onder zijn hoede te nemen. Een jaar later werd Rob assistent-trainer van RVVH vrouwen 1 in de Topklasse en was ook nog even eindverantwoordelijk voor het vlaggenschip. De afgelopen jaren was Eekhout trainer bij AGE/Zestienhoven vrouwen.

Eekhout heeft inmiddels kennis gemaakt met de vrouwen van RVVH. ‘Ik heb er veel zin in’ aldus de kersverse, ervaren, trainer. ‘Ik wil graag met de meiden aan het “voetballen” werken. Opbouwen van achteruit en geduldig het spelletje spelen.  Ik probeer van het positieve uit te gaan. Een speelster die een slecht bal geeft of mist voor open doel hoef je geen grote mond te geven. Die weet zelf wel dat het niet goed was. Ben je niet met je team bezig maar meer met jezelf? Dan zal ik eerder wat feller reageren. We hebben namelijk alle spelers nodig om een succesvol seizoen te hebben.’ Vertelt Eekhout.

Komende weken heeft de RVVH selectie vakantie na een intensive trainingsperiode. Begin augustus zal Rob Eekhout dan de draad weer oppakken en met zijn vrouwen gaan strijden voor een mooie positie in de eerste klasse. ‘Maar het is ook belangrijk om jonge talenten op te leiden die kunnen doorbreken in het eerste. Dat vind ik ook een mooie klus’. Sluit Rob af.