Robert Berk wint 24e Draai Rond de Kraai

Afgelopen zaterdag 11 mei 2019 was het in Rijsoord een spannende wedstrijd bij de Elite en Beloften Amateurs, waarin Robert Berk in de sprint de snelste was.

De wedstrijd aan de Vlasstraat was voor de renners een flinke zware koers. Op het fietspad langs de rijksweg stond de wind pal tegen en verstoppen op het open gedeelte was er niet bij. Doordat er in de eerste ronden al een flink hoog tempo werd aangehouden was ontsnappen moeilijk. Het peloton liet pas halverwege koers een grote kopgroep ontsnappen van 17 renners. Die mochten in de rest van de wedstrijd bepalen hoe de finale er uit zou komen te zien. Vier renners wisten los te komen van de rest van kopgroep en konden zich opmaken voor de sprint. Robert Berk wist nog van de editie van vorig jaar, waarin hij tweede werd, dat hij vooraan moest zitten bij het uitkomen van de laatste ronde en kwam ook als eerste over de streep.
,,Ik heb zelf wel een goede sprint in de benen, maar ik wist bijvoorbeeld niet hoe sterk de rest in de kopgroep was, omdat ik ze niet allemaal kende, maar ik voelde me goed en ben er voor gegaan”, aldus de Pijnackerse Robert Berk na afloop.

Op de tweede plaats eindigde Jasper de Laat uit Moergestel en derde werd de Duitser Leon Rhode uit Wedel. De leiderschapsprijs was voor Jasper Ockeloen uit De Zwarte Kat. Nationaal kampioen Rouy Pieters, vooraf getipt als grote favoriet eindigde als vijftiende. De Ridderkerker Sander Lodder bleef opgesloten in het peloton en werd 34-ste.

Mede dankzij het prachtige weer kan de organisatie terugkijken op weer een zeer geslaagde editie van de Draai Rond de Kraai. Volgend jaar wacht de 25-ste editie, een mooie jubileum-editie.

Uitslag:
1. Robert Berk (Pijnacker)
2. Jasper de Laat (Moergestel)
3. Leon Rhode (Wedel – Duitsland)
4. Remco Schouten (Ammerstol)
5. Marvin van Spronsen (Naaldwijk)
6. Eloy Raas (Middelburg).
7. Arno Kleinjan (Amsterdam)
8. Thimo Kroeze (Koog aan de Zaan)
9. Jasper Ockeloen (De Zwarte Kat) – winnaar leidersprijs
10. Jarri Stravers (Groot-Ammers)
34. Sander Lodder (Ridderkerk)

Foto’s Arjan ’t Jong