Rolstoeler Ronald van Dort gaat voor ‘Big Six’

Ronald van Dort staat voor een nieuwe sportieve uitdaging. De 38-jarige Ridderkerker wil de eerste  de eerste man worden die de marathons van Tokyo, Boston, New York, Berlijn, London & Chicago (ook wel bekend als The Big Six), ‘uitrolt’.  

Met deze uitdaging hoopt Ronald ook zoveel mogelijk geld op te halen voor stichting HulpHond Nederland. 

Hij zit in een rolstoel omdat hij in 2008 tijdens een militaire missie in het Afghaanse Uruzgan met een verkenningsvoertuig op een bermbom reed. Daarbij verloor hij beide benen

Sportieve uitdagingen zijn voor Ronald niet vreemd. Zo was hij in 2018 (4 x 40 km) en 2019 (4 x 50 km) als deelnemer van de Nijmeegse Vierdaagse steeds als eerste binnen op de de Via Gladiola. Hij heeft zich ten doel gesteld de Vierdaagse zeker twaalf keer te volbrengen, omdat hij het bij die mijlpaal behorende kruisje het mooist vindt.

Daarnaast heeft hij ook in 2018 meegedaan aan de Invictus Games in Australië . Invictus Games is het evenement voor militairen die in hun diensttijd zichtbaar (lichamelijk) of onzichtbaar (geestelijk) gewond zijn geraakt. Hij veroverde destijds een goud en en twee zilveren medailles .

Er is voor deze marathonplannen een doneeractie gestart op GoFundMe. Als voorlopig streefbedrag staat er € 35.000.

Wie ook wil doneren kan dit doen via:
www.gofundme.com/f/ik-wil-the-big-six-afleggen-in-een-rolstoel.