Sport

Roparun door Ridderkerk en Rijsoord

De drieëndertigste editie van de Roparun kwam maandag 20 mei 2024 door Ridderkerk. Afgelopen zaterdagochtend waren de deelnemers vanaf Vliegveld Twenthe van start gegaan en een uur later vertrokken ook de eerste teams vanuit Frankrijk. de deelnemers van de tocht uit Twente kwamen door Ridderkerk om uiteindelijk te finishen op de Rotterdamse Coolsingel.

Tijdens deze nieuwe editie van de Roparun leggen de ruim vijfduizend deelnemers, verdeeld over 210 teams, ruim 500 kilometer af. Met deze uitdaging halen de teams geld op dat via Stichting Roparun wordt ingezet om het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, draaglijker te maken.

Er was voor de deelnemers eerst een doorkomst in Ridderkerk op het Koningsplein. Via de Lagendijk bereikten de deelnemers ook de doorkomst in Rijsoord op de hoek van Lagendijk en de Rijksstraatweg.

In Rijsoord werd het startsein geven voor de festiviteiten door wethouder Fleur Stip. Speaker van de dag Ron in ’t Hout had voor alle lopers positieve woorden voor de laatste loodjes, want het is vanuit Rijsoord nog maar een klein stukje te gaan naar Rotterdam.


Daarnaast waren er diverse optredens van verschillende artiesten. De Ridderkerkse zanger Jeffrey Muller zong zelf ook meerdere keren en er waren meer artiesten als Dennis Winkler, Elisa Bos en Kirsten de Boer van de partij. Ook de twee finalisten van de wedstrijd ‘Het Zangtalent van Ridderkerk’ waren van de partij. Rita was flink verkouden, maar deed goed haar best. Ook Ivana zong een aantal mooie liedjes. De meeste aandacht ging uit naar een heel speciaal optreden van Andrea Hazes, de vrouwelijke lookalike van. Burgemeester Oosterwijk was net te laat voor haar optreden, maar kon nog wel, net als vele anderen, nog even met haar op de foto.


RTV-Ridderkerk was ook van de partij met een live-uitzending op de radio en tv.

Foto’s: Arjan ’t Jong