Rowdies start competitie voortvarend

Eigenlijk was dit al de perfecte start van het 40ste seizoen van de honk- en softball(st)ers van de Ridderkerk Rowdies. Niet alleen het weer zat mee, maar ook ALLE Rowdies teams die in actie kwamen dit eerste competitie weekend wisten te winnen.

Afgelopen vrijdag was aan het Heren Softbalteam de eer om het seizoen echt te starten. Een goede wedstrijd die in Hellevoetsluis werd gespeeld werd met 6-15 gewonnen.

Zaterdag kwamen de jeugdteams in actie. Alle training van de afgelopen maanden in Sporthal Drievliet wierp zijn vruchten af. Het jongste team van de Rowdies, de pupillen, wisten in hun eerste wedstrijd ooit op dit niveau de bal goed te raken. Voor de eerste keer spelen tegen een echte werper en dus slaan op geworpen ballen werd goed uitgevoerd en werd er bij Blue Hitters in Puttershoek met 7-14 gewonnen. Ook de andere jeugd teams wisten te winnen. De Aspiranten wonnen thuis van Storks uit Den Haag met 10-3 en de Junioren waren uit bij Neptunus in Rotterdam te sterk met 9-11. 

Op zondagochtend kwamen zowel Heren honkbal 3 als Dames Softbal 2 in actie op het veld aan de Oosterparkweg. Dames 2 had daar geen probleem met de dames van Neptunus 2, eindstand 15-3. De heren van het derde team hadden een Walk Off (een goed geslagen bal waardoor het winnende punt over de thuisplaat word gebracht) nodig tegen Orioles 3 om de winst met 9-8 binnen te slepen.

In de middag was het aan het eerste honkbalteam om het perfecte weekend af te sluiten. In een goede en vooral geconcentreerde wedstrijd tegen PSV in Eindhoven werd met maar liefst 3-12 gewonnen. Sam van der Meer mocht het, van de nieuwe coach aan de kant van de Ridderkerk Rowdies Ronald de Bont, als starter tegen PSV opnemen, iets wat hij 6 innings lang goed vol hield mede door zijn goede verdediging. In de zevende inning werd hij op de heuvel vervangen door Shawn Ros. Deze deed wat er in deze fase van een honkbalwedstrijd van een vervangende (of closer) gevraagd word, hij gooide de deur voor de slagploeg van PSV dicht en maakte door het minimale aantal slagmensen tegenover zich te krijgen ( 9 man, 3 per slagbeurt) de wedstrijd af voor Ridderkerk Rowdies en dus de eerste 2 punten mee naar Ridderkerk.

Aanstaande zondag is het “Opening Day” op de Oosterparkweg. Alle senioren teams spelen dan op zondag 14 april vanaf 10.00 uur de eerste echte thuiswedstrijden, om 14.15 uur zal de ceremoniële eerste bal worden gegooid voorafgaande aan de eerste thuiswedstrijd van het eerste honkbalteam waarmee het seizoen officieel wordt geopend.

Iedereen is welkom, toegang is gratis en er zijn diverse activiteiten voor jong en oud.