RVVH boekt opnieuw zege in tweede helft

RVVH heeft zich zaterdag in zijn thuiswedstrijd tegen het Rotterdamse XerxesDZB uitstekend hersteld van de zeperd die vorige week werd opgelopen tegen koploper Poortugaal. Na een gelijk opgaande eerste helft die met een 1-1 ruststand werd afgesloten volgde een prima tweede helft die RVVH uiteindelijk  – zoals dit seizoen wel vaker – kon ombuigen naar een prima 3-1 overwinning.

XerxesDZB kwam goed uit de startblokken en zag al in de tweede minuut Myron Bostdorp hard op de goal van RVVH schieten maar doelman Danny Spelde kon ten koste van een corner zijn doel schoon houden. De corner leverde vervolgens niets op voor Xerxes. Het spel golfde wat op en neer waarbij het duidelijk was dat Xerxes wat meer druk kon zetten dan RVVH dat hier duidelijk moeite mee had. Echte kansen waren overigens niet voor beide doelen te zien zodat er voornamelijk strijd geleverd werd op het middenveld. In de 18e minuut mocht RVVH zijn eerste corner nemen middels Christiaan Sprangemeijer. Zijn hoog voor het doel geplaatste bal werd door Wouter Swart doorgekopt op Brandon Könemann die uitstekend voor zijn man kroop en zo de bal in het doel kon schuiven: 1-0. Xerxes begon nu nog meer druk op de bal te zetten en opnieuw had RVVH hier veel moeite mee en het middenveld was duidelijk voor Xerxes. Na ruim een half uur spelen mocht Xerxes vanaf de linkerkant een vrije trap nemen na een overtreding van RVVH maar Bruce van Kesteren schoot de kansrijke bal hard naast het doel zodat de kans verloren ging. Xerxes ging nog wat meer op de aanval spelen waaruit een aantal corners ontstonden die over het algemeen goed door de RVVH-defensie konden worden weggewerkt. Echter uit één van die corners ontstond vlak voor rust een scrimmage waarbij de bal voor de voeten kwam van Kai Fens die vrij gemakkelijk de 1-1 kon binnenschuiven. De ruststand was derhalve 1-1 en een op dat moment juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld.

Na de thee kwam RVVH wat beter en overtuigender uit de startblokken. Er ontstonden nu wel wat kansen en mogelijkheden vooral via de rechterkant. Zo mocht Sprangemeijer vanaf die kant een vrije trap nemen die met moeite werd weggewerkt door de defensie van Xerxes. Na ruim 10 minuten spelen mocht Sprangemeijer opnieuw een vrije trap nemen vanaf rechts die hij met zijn linker voet prima voor het doel slingerde en Papito Merencia de bal prachtig in de rechterbovenhoek kon inkoppen: 2-1. RVVH werd nu nog sterker en kreeg meer grip op de wedstrijd. Xerxes moest af en toe aan de noodrem trekken en dit leverde een aantal gele kaarten en vrije trappen op. Enkele van deze vrije trappen werden door Jesse Eggers genomen zonder het gewenste resultaat. Een foutje van Jesse achterin werd door Xerxes overigens niet afgestraft omdat doelman Spelde de zaak middels een prima redding en een corner kon klaren. Ruim een kwartier voor het eindsignaal werd de wedstrijd beslist. Een door Sprangemeijer genomen corner werd door Eggers verlengd op Könemann waarna RVVH’s topschutter geen moeite had om de 3-1 in te schieten. RVVH verzuimde in de slotfase om nog enkele grote kansen van Könemann, De Jesus en twee maal Merencia te verzilveren zodat een nog grotere uitslag niet had misstaan. Niemand bij RVVH die daar overigens om maalde, immers de drie punten waren binnen na een opnieuw uitstekend gespeelde tweede helft. In de slotfase liep de goed spelende Myron Bostdorp van Xerxes tegen zijn tweede gele kaart aan zodat hij met rood het veld moest verlaten. Het was overigens geen harde of onsportieve wedstrijd ondanks de vijf gele en één rode kaart van XerxesDZB. Volgende week wacht RVVH de laatste competitiewedstrijd van 2019 uit tegen VELO in Wateringen.

RVVH – XerxesDZB  3-1 (1-1)
18. Könemann 1-0
41  Fens 1-1
57. Merencia 2-1
78. Könemann 3-1

Scheidsrechter: A. Kuup
Gele kaarten: Herweijer, Fens, Leerdam en Bostdorp (2x dus rood in de 89e minuut, allen XerxesDZB).

RVVH: Spelde, Eggers, Swart, Van Valen, El Koubai, Celen, Mosmans, Merencia, Sprangemeijer (81. Sönmez), Dermedjan (81. De Jesus) en Könemann (88. Gangadin).
XerxesDZB: Hagendijk, Dams (46. Hoogendijk), Fens, Hofman, Bostdorp, Van Kesteren, Leerdam, De Pina (69. Stoops), Herweijer (78. Stewart), Van den Berg en Kroon.

Door: Nico Los
Foto’s: Theo Leenheer