RVVH door het oog van de naald en verder in beker

Zaterdag 22 oktober 2002 speelde RVVH tegen 2e klasser DBGC uit Oude Tonge in de districtsbeker. RVVH kwam als snel na 6 minuten op achterstand. RVVH probeerde het overwicht in de wedstrijd te krijgen en dit resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker van Gazar Dermedjan in de 20e minuut.

Na rust kwam DBGC beter uit startblokken en kwamen verdiend in de 58e minuut weer op voorsprong door een doelpunt van Jeroen Sep. De klok tikte verder en RVVH zette steeds meer druk om de gelijkmaker te maken. Shamir de Jesus werd nog als verse kracht ingebracht maar moest al snel met een beenbelssure het veld verlaten.

Shamir de Jesus

De trouwe RVVH supporters hadden al bijna de moed opgegeven toen Gino Stolk in de 89e minuut toch de gelijkmaker maakte. Met de stand van 2-2 werden het toch nog strafschoppen.

De strafschoppen werden voor RVVH genomen door Papito Merencia, Gino Stolk, Jesse Eggers, Leon Steketee en Guytano dos Santos. Deze vijf spelers schoten de bal keurig binnen. Doordat keeper Tim Elhuizen de derde stafschop van Mels de Blok van DBGC  uit het doel ranselde kon RVVH de overwinning binnen slepen. RVVH was door het oog van de naald gekropen en gaan zo door naar de volgende ronde in de districtsbeker.

Foto’s: Wessel Dekker