Sport

RVVH eenvoudig naar finale Ridderkerk Toernooi

Het eerste duel van het Ridderkerk Toernooi werd dinsdag 14 augustus gespeeld tussen Rijsoord en titelverdediger en gastheer RVVH.

Al direct in de openingsfase gaf Brandon Konemann zijn visitekaartje af door in de tweede minuut raak te schieten: 0-1. Voor rust had Konemann de voorsprong van de ploeg van trainer Ronald Hulsbosch met zeker een kwartet grote kansen uit kunnen bouwen, maar in de afronding was hij niet zuiver genoeg. Ook Rijsoord kreeg wel wat kleine kansen, maar echt uitgespeelde kansen waren er niet.

In de tweede helft zorgde Gino Boers in de 52-ste minuut al snel voor de 0-2 en twee minuten later ook voor de 0-3. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk ook meteen gespeeld. In de 73-ste minuut bepaalde invaller Cerezo Drenthe de eindstand op 0-4 met een fraai wippertje. Het Rijsoord van trainer Steef Buijs kreeg nog wel kansen op een eretreffer, maar het was de ‘kraaien’ blijkbaar niet gegund. Mike van Gool kopte in het zijnet en net naast en Khalid Rahli zag zijn inzet op het dak van het doel belanden. Zodoende werd de eindstand 0-4 en plaatst RVVH zich voor de finale van komende zaterdag en speelt Rijsoord om de derde en vierde plaats.

Woensdagavond 15 augustus wordt om 19.30 uur aan de Sportlaan het tweede duel van het Ridderkerk Toernooi afgewerkt tussen Slikkerveer en Bolnes. Komende zaterdag worden de finales gespeeld. De strijd om de derde en vierde plaats begint om 12.00 uur en de finale om 14.30 uur.

Foto’s: Roelie ’t Jong