RVVH en FC Boshuizen weten niet te scoren

In een matige wedstrijd kwamen beide eerste klassers niet tot scoren. De bekerwedstrijd eindigde zodoende in 0-0 en zo werd de eerste officiële wedstrijd sinds 10 oktober 2020 er eigenlijk eentje om snel te vergeten.

De beginfase was voor de gasten uit Leiden. Met veel balbezit en de nodige creativiteit werd, behalve een schotje van Denzel James, echter weinig afgedwongen. Thuisclub RVVH was het eerst echt gevaarlijk toen Gino Stolk een kans kreeg na een voorzet van links van Remco Buist. Halverwege deel één werd Patrick Lopes Martins da Veiga op links weggestuurd, hij omspeelde keeper Mohamed Zlaouia maar schoof de bal op de paal. Daarna meer Ridderkerkse mogelijkheden. Lopes Martins da Veiga was gevaarlijk weg over links, zijn voorzet op Stevie Soares was te hard en werd gered. Ook Buist leverde via de rechterkant een prima voorzet af voor Stolk maar ook nu bleef de score achterwege. Aan de andere kant was het wederom James die met een gevaarlijk schot voorlangs zijn visitekaartje afgaf. Kort voor rust kwam FC Boshuizen nog goed weg na een Ridderkerkse corner toen de bal meerdere malen werd gemist, maar op miraculeuze wijze niet in het doel verdween. 

Na de rust een minder enerverende wedstrijd. Weinig opwindende momenten en voor beide trainers werd duidelijk dat er nog werk aan de winkel is voor de competitiestart over drie weken. De eerste echte opwinding was er pas na een klein half uur. Laurens de Witte kreeg maar liefst drie kansen op een goal maar zag deze iedere keer op het nippertje geblokt en dus gered worden. Na de nodige wissels aan beide zijden kreeg de bij FC Boshuizen ingevallen Mohamed Zenzen nog een behoorlijke kans, maar hij liet de bal te gemakkelijk van zijn schoen schieten. In de slotfase was RVVH tenslotte ineens nog dichtbij de winst. De ingevallen Brandon Könemann volleyde uit de draai maar net voorlangs, waarna hij in de blessuretijd een vrije trap richting kruising stuurde. Keeper Zlaouia voorkwam met een sublieme redding alsnog een Ridderkerkse zege. De stand bleef zoals hij was, 0-0 en neutraal bezien misschien wel een terechte deling. 

RVVH – FC Boshuizen 0-0

Scheidsrechter Takacs gaf geel aan Libbenga (FC Boshuizen).

Opstelling RVVH:
Nikolic, Proost, Boers, Steketee, van Vugt (46. Dragon), de Witte (81. Eggers), Stolk, Ajarai, Lopes Martins da Veiga (68. El Koubai), Buist (61. Könemann) en Soares (61. Sprangemeijer).

Door Theo Leenheer