RVVH fortuinlijk naar gelijkspel in slotseconde

RVVH pakte op de valreep een punt in de ontmoeting thuis tegen sv Poortugaal. Na een slechte wedstrijd leek een penalty de beslissing in de wedstrijd te worden. In de 96-ste kopte verdediger Jeffrey Schenk echter in eigen doel, waardoor de 1-1 eindstand op het bord verscheen.

Op het winderige en bij vlagen kletsnatte sportpark ontspon zich een niet al te hoogstaande of eigenlijk gewoon slechte wedstrijd. Voor de rust hadden beide ploegen wel (kleine) mogelijkheden maar gescoord werd er niet. Voor Poortugaal was Julien Gret er in het begin al dichtbij. Tegen de rust waren Desailly Sousa en Schenk met schoten gevaarlijk maar in beide gevallen redde keeper Tim Elkhuizen. RVVH was gevaarlijk geweest met een aanval over links waarbij Mahmut Sönmez Brandon Könemann bediende die zijn inzet echter geblokt zag. Ook kwam Papito Merencia over rechts een keer goed door maar keeper Dyron Bijl voorkwam erger. De rust brak dan ook logischerwijs met 0-0 aan.

Na de rust gebeurde er meer, maar was iedereen na zes minuten alweer binnen vanwege een wolkbreuk met hagel, slagregens, donder en bliksem. Na een oponthoud van een minuut of vijf, zes ging de wedstrijd verder. Niels Versteege schoot namens de gasten een goede kans gevaarlijk voorlangs waarna de thuisclub een vrije trap van Merencia bijna door het hoofd van Jesse Eggers succesvol verlengd zag worden. Kort hierna schoot Sönmez van net buiten de zestien maar net over. Hierna claimde Poortugaal een penalty nadat Gerwin Lake door keeper Elkhuizen leek te worden aangetikt. Scheidsrechter A. Greveling zag er echter niet de ernst van in. Dat deed hij ook niet toen uit de tegenaanval invaller Nedely Fortes om de middel werd gegrepen in een vrije run richting het vijandelijke doel. Waar een ieder inclusief tegenstander dus rood verwachtte voor Jeffrey van Velzen, hield de scheidsrechter het bij geel. Een schoolvoorbeeld van rood! Een vrije trap van Eggers vloog vervolgens maar net naast waarna aan de andere kant Poortugaal ineens een strafschop kreeg. Een ongelukkige bal tegen de onderarm (geen enkele opzet) van Jessie Proost deed Greveling besluiten tot een penalty. Versteege vonniste via een er dichtbij zittende Elkhuizen, 0-1. RVVH, met een dubbele wissel, moest nu komen en was na een corner van links bijna succesvol. De kopbal via de grond van Wouter Swart verdween echter net over. De slotfase bracht het nodige spektakel. Elkhuizen redde knap bij een uitval met Gret. In de blessuretijd kreeg eerst Sönmez een kans en daarna ook Merencia die stuitte op keeper Bijl. Toen niemand meer ergens op rekende was het ineens toch 1-1. Een aanval over links kon worden ingezet door Brandon Könemann. Zijn inzet leek ongevaarlijk maar Schenk zette er het hoofd tegen waarna de bal tot ieders verrassing binnenviel en RVVH alsnog de onterechte nederlaag afgewend zag, 1-1. Dat was al dik in de blessuretijd waarna de hervatting slechts enkele seconden meer duurde.

RVVH sleepte alsnog een puntje binnen, maar dat is eigenlijk te weinig om de weg omhoog in te slaan. Zo viel er dus weer een tegenvallend resultaat te aanschouwen voor het aanwezige thuispubliek. Nog negen finales!

RVVH – Poortugaal 1-1 (0-0)
68. Versteege 0-1 (strafschop)
90+6. Schenk 1-1 (eigen doel)
Gele kaarten voor Weeda, van Velzen, Versteege en Sousa (allen Poortugaal) en voor Sönmez (RVVH).