RVVH goed gemutst de winterstop in

RVVH zette in de thuiswedstrijd de goede reeks voort. Na de goede wedstrijd tegen Rijsoord, gevolgd door de prima zege op XerxesDZB (za.) voor de beker behaalde het in de thuiswedstrijd tegen concurrent De Meeuwen, na een 1-1 ruststand, een klinkende 3-1 overwinning.

Op een ijskoud sportpark Ridderkerk begonnen de gasten goed aan de wedstrijd wat zich uitte in een afstandsschot wat maar net over ging van Martijn Houterman. Aan de andere kant werd Ibrahim el Koubai over de rechterkant de diepte in gestuurd maar treuzelde hij te lang. Na een kwartier was daar vervolgens de Ridderkerkse voorsprong. Een voorzet van El Koubai werd slecht verwerkt waarna Donovan Lioe Anjie de bal doorkopte richting Brandon Könemann. Maas Boogaard leek te kunnen opruimen maar trapte mis waarna diezelfde Könemann de verre hoek vond achter keeper Jesse Kerkhove, 1-0. Daarna kreeg de thuisploeg nog enkele goede kansen op verdubbeling van de score.

Könemann zag zijn inzet kon tot twee keer toe worden geblokt, Christiaan Sprangemeijer was er met het hoofd dichtbij na een corner en Nedely Fortes kwam in goede scoringspositie maar zag zijn schot net over de kruising vliegen. Tussendoor moest Danny Spelde zijn kunsten vertonen bij een verre trap van de rechterkant van wederom Houterman. Ook schoot El Koubai net voorlangs na een goede voorbereidende actie van Sprangemeijer. In de blessuretijd was het Könemann die met een prima voorzet vanaf links het hoofd vond van Gino Boers maar zijn kopbal kon worden gered door Kerkhove. En dan zal je het altijd zien, waar de 2 of de 3-0 zomaar had gekund staat het dan toch ineens 1-1. Een (betwiste) corner van rechts werd niet goed verdedigd achterin waarna een halve mistrap van Houterman de bal voor de voeten deed belanden van aanvoerder Boogaard die verwoestend en fraai de gelijkmaker liet aantekenen. RVVH zocht zodoende met een domper de kleedkamer op. 

Na de rust leverde de wedstrijd aanvankelijk minder aansprekende momenten op. Na ruim een kwartier was daar echter wel weer de Ridderkerkse voorsprong. Een corner van rechts getrapt door El Koubai kon door Jesse Eggers bij de eerste paal worden verlengd waarna de attente Wouter Swart hem vervolgens in het doel wist te jagen, 2-1. De Meeuwen moesten nu komen maar creëerden eigenlijk te weinig echte kansen om aanspraak op een doelpunt te mogen maken. RVVH kreeg vervolgens in counter nog de beste mogelijkheden maar zag vooralsnog geen kans die te benutten. In de slotfase pikte Könemann op het middenveld de bal op om vervolgens via de linkerflank op te stomen richting de goal. Zijn harde inzet werd goed gepareerd door Kerkhove. Aan de andere kant was de zojuist ingevallen Menno de Nooijer met een leep balletje buitenkantje rechts gevaarlijk, maar deze verdween net over de goal.

Nadat ook invaller Noury Mulder nog een mogelijkheid had werd de wedstrijd in de doorlopende aanval definitief in Ridderkerks voordeel beslist. Via wederom Mulder belandde de bal links in zestien bij de in de eerste helft al ingevallen Remon Luksch die in het centrum de vrijstaande Könemann wist te vinden. De goaltjesdief had toen geen moeite de bevrijdende 3-1 op het bord te laten zetten. In de toegevoegde blessuretijd gebeurde er niet al teveel meer en toen scheidsrechter de Waard dan ook afblies was de opluchting groot in het Ridderkerkse kamp. Drie dikverdiende punten konden worden bijgeschreven en gaven aanleiding om met een goed gevoel het kerstreces in te gaan.

RVVH – De Meeuwen 3-1 (1-1)
15. Könemann 1-0
45+3. Boogaard 1-1
63. Swart 2-1
89. Könemann 3-1

Scheidsrechter P. de Waard gaf geel aan van de Woestijne en But (beiden De Meeuwen) en aan Boers, el Koubai en Eggers (allen RVVH).

Opstelling RVVH:
Spelde, Lioe Anjie (33. Luksch), J. Drenthe, Swart, Eggers, Proost, El Koubai, Sprangemeijer (55. Diop), Boers, Könemann en Fortes (76. Mulder).

Door: Theo Leenheer