Sport

RVVH in blessuretijd alsnog kopje onder

Hoe diep is de gifbeker voor RVVH? Leek de bodem al lang bereikt, de uitwedstrijd tegen Kloetinge bewees dat er een dubbele bodem inzit. Na de vroege voorsprong verloren de gehavende Ridderkerkers diep in de blessuretijd alsnog met 2-1.

De wedstrijd was voor de meegereisde getrouwen (klasse mensen!) goed begonnen. Een fout in de opbouw bij Jeroen de Jonge van Kloetinge werd door Brandon Könemann resoluut afgestraft in de derde minuut, 0-1. Te snel was het daarna weer gelijk. Kon na tien minuten de corner van links nog met moeite worden gepareerd, de daarop volgende corner van rechts werd na een scrimmage eerst op de lat gekopt waarna Roy Mulder er als eerste bij was om de rebound binnen te koppen, 1-1. Daarna ontspon zich een matige en gelijkopgaande wedstrijd zonder echt grote kansen waardoor het evenwicht bij de rust dan ook terecht was.

Na de rust een langzaam wat meer aandringende thuisclub maar grote kansen ontstonden er niet. In de slotfase veranderde dat. RVVH kreeg eerst een grote kans toen invaller Diego Rietveld over rechts door mocht gaan en de bal panklaar legde voor de mee opgekomen Donovan Lioe Anjie die zijn te zachte inzet echter gestopt zag worden door keeper Mitchell Braafhart. Enkele minuten later verslikte Lioe Anjie zich vervolgens in invaller Ramon Janson die vrij richting Danny Spelde kon opstomen maar gelukkig de bal naast schoot. De blessuretijd was RVVH uiterst slecht gezind. Eerst moest RVVH met tien man verder toen de weer prima spelende Christiaan Sprangemeijer met een naar het zich laat aanzien ernstige enkelblessure uitviel terwijl er al drie keer was gewisseld. Enkele minuten later, inmiddels de 95e minuut, belandde een vrije trap van de rechterkant van Xander van de Poel bij de tweede paal voor de teveel vrij gelaten de Jonge, die van dichtbij zijn eerdere fout goedmaakte waardoor het Wesselopark ontplofte, 2-1. Met de moed der wanhoop probeerde RVVH nog iets te forceren. De mee naar voren gekomen Spelde leek daarbij binnen de lijnen onreglementair te worden gestuit maar scheidsrechter van der Perk had het niet gezien. Na bijna acht minuten extra floot hij voor het laatst en was een strijdend RVVH een niet gewenst lichtpuntje rijker namelijk de rode lantaarn.

Kloetinge – RVVH 2-1 (1-1)
3. Könemann 0-1
11. Mulder 1-1
90+5. De Jonge 2-1

Gele kaarten voor Esser en de Leeuw (Kloetinge) en voor van Leenen, Proost en Mulder (RVVH).