RVVH levert bijna zekere zege onnodig in

RVVH is er zaterdag in zijn thuiswedstrijd tegen koploper Nieuwenhoorn niet in geslaagd om de overwinning over de streep te trekken. In een matige wedstrijd werd de voorsprong diep in de blessuretijd onnodig weggegeven zodat de strijd tussen de nummers 1 en 2 onbeslist eindigde in 1-1.

In de eerste helft was RVVH al de duidelijk betere ploeg en was qua veldspel beter dan Nieuwenhoorn. De koploper speelde met 5 invallers maar dat mag uiteraard geen excuus zijn voor het zwakke spel van deze ploeg dat zich voornamelijk tot verdedigen beperkte. RVVH kreeg in de beginfase al direct enkele kansjes waarbij Dieterich enkele keren gestuit werd door keeper Van der Leeden. De gevaarlijkste man bij Nieuwenhoorn was Gomes Almeida die zijn kopbal halverwege de eerste helft na een goede aanval over links net over zag gaan. Lopes Martins da Veiga kon na een counter en een prima pass van Stolk hard in de linker benedenhoek inschieten maar Van der Leeden kon redden. Opnieuw redde hij na een schot van Stolk en ook bij enkele corners van RVVH kon hij redden. Een vrije trap van Dieterich na ruim een half uur spelen leverde niets op en ook een goede aanval van RVVH over de as van het veld ging via Merencia’s schotje recht op de keeper af waarna deze de bal gemakkelijk kon pakken. Nieuwenhoorn counterde via Dabaghian maar deze zag zijn schot over het doel van RVVH gaan. Eén minuut voor rust was het hoogtepunt van de wedstrijd te zien. Aanvoerder Merencia mocht vlak voor het zestienmetergebied een vrije trap nemen en deze krulde hij schitterend in de linkerbovenhoek : 1-0 wat tevens de ruststand betekende.

De tweede helft gaf een zelfde spelbeeld te zien. RVVH was qua veldspel de betere ploeg zonder dat het echt veel uitgespeelde kansen kreeg en Nieuwenhoorn beperkte zich tot verdedigen met af en toe een scherpe counter. Vlak na de thee kreeg RVVH een grote kans op 2-0 na een rebound uit een corner waarbij Boers de bal prima teruglegde op Remco Buist die echter geheel vrijstaand hard tegen de keeper aan kopte. Nieuwenhoorn kreeg halverwege de tweede helft via Dabaghian een kans na een goede aanval over rechts maar keeper Nikolic kon tot twee keer toe redding brengen. Enkele minuten later kreeg RVVH een vrije trap vanaf rechts te nemen, maar de te lage voorzet van Merencia leverde niets op evenals de rebound van Dieterich. Vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd scoorde RVVH maar de voorzet van De Witte bereikte de in buitenspelpositie(?) staande Dieterich zodat scheidsrechter Van Dijk de treffer onterecht, achteraf bezien, afkeurde. Het venijn zat deze wedstrijd in de staart van de lange blessuretijd. Nieuwenhoorn ging alles of niets spelen en RVVH verzuimde de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen. Enkele vrije trappen en corners voor RVVH leverden niets op. Nieuwenhoorn gaf nog één keer gas via een aanval over rechts en na gerommel in de RVVH defensie kwam de bal via een kluts ter hoogte van  de penaltystip te liggen waarna Frank Molendijk de bal hard en laag kon inschieten: 1-1. Heel Nieuwenhoorn juichte alsof ze de Europacup hadden gewonnen en heel RVVH droop af. Een vrijwel zekere overwinning was onnodig prijs gegeven.

RVVH – Nieuwenhoorn 1-1 (1-0)
45. Merencia 1-0
90+5. Molendijk 1-1

Scheidsrechter: K. van Dijk
Gele kaarten: Merencia (RVVH), Wolters, Van Orselen en De Blok (Nieuwenhoorn)

RVVH: Nikolic, Proost, Steketee, Dragon (69. El Koubai), Merencia, Boers, Buist, Ajarai (81. De Witte), Stolk, Lopes Martins da Veiga (76. Könemann) en Dieterich.
Nieuwenhoorn: Van der Leeden, Molendijk, De Regt (65. Van Orselen), Wolters, Sleeuwenhoek (65. De Blok), Winterberg, Harms (65. Overheid), Van Vugt, Dabaghian (96. Van der Lijn), Gomes Almeida en Cohen.

Door: Nico Los