Sport

RVVH moet gelijkspel toestaan

De eerste officiële wedstrijd op het vernieuwde complex leverde RVVH niet de gewenste winst op. De districtsbeker wedstrijd tegen 2e klasser CWO eindigde in 2-2.

Waar RVVH voor de rust ruim afstand had moeten nemen gebeurde dat niet. Zeker in de eerste 30 minuten werd er lekker gevoetbald en de 2-0 voorsprong na 19 minuten was dan ook niet onlogisch en dikverdiend te noemen. Na een kwartier kopte Gino Boers de 1-0 binnen na voorbereidend werk van Shamir de Jesus. Enkele minuten later was het 2-0 toen Sanzio Dieterich een teruggelegde bal van Boers snoeihard binnen knalde. Daarna waren er nog kansen voor Brandon Könemann en Dieterich die met een heerlijke steekbal was bediend door Jordi Mosmans, maar 2-0 werd de ruststand.

Na de rust een wat ander beeld. RVVH werd net als kort voor rust slordiger en speelde daarmee CWO in de kaart. De Vlaardingers kwamen steeds dichterbij en na ruim een kwartier was het raak. Een overtreding in de zestien leverde CWO een strafschop op en die werd benut door Rick van der Struis, 2-1. Kort daarna verijdelde Ibrahim el Koubai al de gelijkmaker door alert in te grijpen bij een grote kans. Ook Tim Elkhuizen moest aan de bak om een bal buiten de palen te boksen. De gelijkmaker kwam er echter wel. Een kwartier voor tijd rondde Mike van der Meer een knappe aanval over rechts af, 2-2. Daarna leek zelfs dat CWO de winst ging pakken met enkele grote mogelijkheden. Tegen het einde kreeg ook RVVH nog kansen maar gescoord werd er niet meer waardoor de deling in deze bekerpoule een feit was.

RVVH – CWO 2-2 (2-0)