RVVH pakt in slotfase alsnog een puntje

RVVH is er zaterdag in zijn thuiswedstrijd tegen Forum Sport uit Voorburg niet in geslaagd om de broodnodige drie punten in huis te houden. In een kwalitatief matige wedstrijd werd na een 0-1 ruststand in de slotfase alsnog het verdiende puntje gepakt.

De wedstrijd begon wat aftastend van beide kanten waarbij er hier en daar wat speldenprikjes werden uitgedeeld zonder dat hier echt grote kansen te zien waren. Het spel liep veelal over het middenveld waarbij de Voorburgers zich in deze fase van de wedstrijd de wat betere ploeg toonden. De eerste echte kans was voor Forum Sport toen Jordy de Bruin na een goede aanval over links maar net voorlangs schoot. Ook kon Forum Sport enkele corners nemen die echter door doelman Danny Spelde onschadelijk gemaakt konden worden. RVVH kon daar een snelle aanval over links via Jardel Drenthe tegenover stellen waarbij zijn voorzet tot corner verwerkt werd. Mahmut Sönmez deed hier echter veel te weinig mee en de kans ging verloren. Na ruim een half uur spelen gaf de matig leidende scheidsrechter Rick Turk wel erg gemakkelijk een vrije trap aan Forum Sport net voor het zestien meter gebied van RVVH in verband met een lichte overtreding. Nychel L’ami wist met dit buitenkansje wel raad en schoot de bal niet al te hard maar wel uiterst precies langs de paal: 0-1. Doelman Spelde blesseerde zich bij zijn poging om de bal te stoppen en moest zich laten vervangen door Donovan Levestone. Na deze domper zagen we nog enkele kansjes voor RVVH zoals een vrije trap van Eggers (afgefloten wegens buitenspel), zacht schot vanaf links door Sönmez (gepakt door keeper Jouvenaar) en een goede aanval via het koppel Könemann-Boers, waarbij de laatste net naast het doel van Forum Sport kopte. Zo brak de rust aan met een 0-1 stand.

“Half”

De tweede helft bracht wat meer strijd en beleving in de wedstrijd waarbij vooral RVVH wat meer getergd uit de kleedkamer was gekomen. De eerste kans was voor Christiaan Sprangemeijer maar hij zag zijn harde afstandsschot over en naast de goal van Forum Sport gaan. Even later mocht hij een corner nemen maar nu was het Sönmez die te zacht inschoot. Tien minuten later was het opnieuw Sönmez die op het doel van Forum Sport schoot, keeper Jouvenaar kon maar “half” redden maar Könemann kon de rebound net niet intikken. Zo ontstonden er toch wel wat meer kansen voor RVVH doordat zij meer druk konden zetten en er nu wat feller op de bal werd gejaagd. Halverwege de tweede helft kwam Eggers na een corner vrij voor de keeper maar hij kon net niet afronden zodat ook deze kans verloren ging. Forum Sport was in deze fase van de wedstrijd duidelijk minder dan RVVH en kon hier vrij weinig tegenover stellen. Ruim een kwartier voor tijd schoot Sprangemeijer opnieuw op het doel van Forum Sport, zag zijn schot geblokt worden maar door hard werken van de gehele ploeg kon de bal opnieuw veroverd worden op het middenveld.

Gelijkmaker

Sprangemeijer “lepelde” de bal vervolgens het strafschopgebied in waar de snelle Nedely Fortes er achteraan snelde en de bal in het doel kon lopen : 1-1. Een op dat moment volkomen verdiende gelijkmaker en heel RVVH haalde opgelucht adem. Er kwamen vervolgens aan beide kanten van het veld nog wel wat kansen en mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer zodat de eindstand 1-1 bleef. Een stand die de gehele wedstrijd overziend toch wel juist was. Menig RVVH-supporter zal wel gedacht hebben waarom RVVH pas in de tweede helft tot zoveel strijd en beleving kwam en dit niet vanaf de allereerste minuut van de wedstrijd toonde. Wellicht dat trainer Ronald Hulsbosch en zijn staf hier de komende weken het antwoord op kan geven. De stand op de ranglijst vraagt hier immers om.

RVVH – Forum Sport  1-1 (0-1)