RVVH stelt orde op zaken in bekerpoule

Na de wat teleurstellende 2-2 vorige week tegen CWO heeft RVVH afgelopen zaterdagmiddag de zaak weer hersteld. Uit bij DoCoS (Door Combinatie Sterk) werd na een 0-2 ruststand met een 0-5 overwinning weer huiswaarts gekeerd.

De Leidse tweede klasser had vorige week met 1-3 gewonnen bij XerxesDZB (zo.) en was zodoende de te kloppen ploeg. In een rommelige eerste helft  was van goed voetbal geen sprake op het wat hobbelige natuurgras. RVVH had een licht overwicht met wel kansen voor zowel Brandon Könemann als Sanzio Dieterich, maar wist pas in de slotfase van deze eerste helft toe te slaan. De op links weggestuurde Shamir de Jesus sneed vervolgens de zestien binnen en lepelde de bal richting tweede paal waar Dieterich uiteindelijk het laatste zetje gaf, 0-1. Vier minuten later schoot diezelfde Dieterich van een kleine 20 meter een vrije trap achter de DoCoS keeper Joris van Harmelen en dat betekende een voordelige 0-2 marge bij de rust.

Na de rust werden de Ridderkerkers steeds sterker. Gaandeweg werd de thuiscLub verder teruggedrongen. Kansen kwamen er wel maar de goals bleven vooralsnog uit. Achterin werd er ook niets weggegeven waardoor keeper Joris Blaak een rustige middag had. In de laatste tien minuten zorgde RVVH alsnog voor de ruime overwinning. Nadat het halve RVVH elftal al was gewisseld vielen de goals als rijpe appelen. Eerst ging invaller Patrick Lopes Martins da Veiga over links goed door en gaf de voorzet richting de rechterkant, waar Dieterich de bal controleerde en voor gaf richting de in het centrum inlopende invaller Gino Stolk. Deze rondde de prachtige aanval af, 0-3. Twee minuten later was het weer Dieterich die scoorde nadat Lopes Martins da Veiga eerst vanaf links de verre paal raakte en de terugspringende bal voor de voeten van Dieterich viel, 0-4. In de slotminuut ging Romain van Bruggen mee naar voren. Hij ging een keurige één-twee aan met de eveneens ingevallen Christiaan Sprangemeijer die zo vrij voor de keeper geen moeite had de 0-5 eindstand op het bord te zetten.

Kort hierop blies scheidsrechter Korbee voor de laatste maal. CWO won ook met 5-0 van de opponent van RVVH van volgende week  XerxesDZB (zo.) waardoor zowel CWO als RVVH vier punten hebben uit twee wedstrijden.

DoCoS – RVVH 0-5 (0-2)
38. Dieterich 0-1
42. Dieterich 0-2