Sport

RVVH ten koste van Slikkerveer naar finale Ridderkerk Toernooi

Op dinsdag 15 augustus 2023 werd het eerste duel gespeeld van het Ridderkerk Toernooi 2023. Gastheer is dit toernooi SV Bolnes. De eerste wedstrijd vond plaats tussen RVVH en Slikkerveer en werd, mede door het mooie weer druk bezocht.

In de openingsfase van het duel tussen RVVH, dat komend seizoen uitkomt in de Vierde Divisie en Slikkerveer, dat acteert in derde klasse was het krachtsverschil meteen al duidelijk. Uiteraard in de voorbereiding was te zien dat RVVH al wat oefenduels in de benen had, terwijl Slikkerveer voor het eerst een wedstrijd speelde. Voor RVVH moet dat ook wel, want volgende week zaterdag start de competitie al.

In de vijfde minuut was het voor RVVH al meteen raak uit een vrije trap van zo’n 22 meter. Guytano dos Santos schoot de bal hard langs de muur in de verre hoek binnen: 1-0. De eerste kans voor Slikkerveer volgde pas in de 21ste minuut toen Mike van Dongen van afstand over het doel schoot. In dezelfde minuut bracht Ricardo Kieboom keurig redding op een hard schot in de korte hoek van Everton Pires Tavares. Twee minuten later dacht RVVH de voorsprong te verdubbelen, maar de treffer van Wessel Verhaar ging niet door wegens buitenspel. Vier minuten voor rust was het wel raak. Wederom een vrije trap, die dit keer door Everton Pires Tavares langs de muur laag in de hoek van het doel verdween: 2-0. Dit was tevens de ruststand.


In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. RVVH viel aan en Slikkerveer verdedigde. In de 48ste minuut was het al weer raak voor ‘Hercules’. Mo Yakoubi, had op de rechterflank zijn brommer weer gestart en zoefde langs de lijn naar voren. Een prima pass op het hoofd van Wessel Verhaar werd in de winkelhaak binnen gekopt: 3-0. Een minuutje later had ook Slikkerveer flinke kans. Romain van Bruggen zag zijn inzet door keeper Delano Kortstam naast getikt. In de 53ste minuut had Korstam wel het nakijken op een geweldig schot van Jesse Ringlever, maar de rechterkruising en de linkerpaal zorgden er voor dat de bal weer terug het veld in kwam. In de 73ste minuut plofte een vallende voorzet in de zestien voor de voeten van Guytano dos Santos, die de bal beheerst binnenschoot: 4-0. Een laatste grote kans was er nog voor Everton Pires Tavares, die richting de kruising schoot. Patrick Werkhoven stond goed opgesteld en tikte de bal echter naast. Daardoor bleef het bij de 4-0 eindstand en plaatst de ploeg van trainer Kevin Vink zich voor de finale van aanstaande zaterdag. Het Slikkerveer van Gijs Zwaan speelt dan om de derde en vierde plaats.

Op woensdagavond 16 augustus wordt het tweede duel gespeeld van het Ridderkerk Toernooi tussen gastheer Bolnes en Rijsoord. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur. Zaterdag 19 augustus worden de finalewedstrijden gespeeld. Om 12.00 uur start de wedstrijd om de derde en vierde plaats en om 14.30 uur begint de finale.

Opstelling RVVH: Delano Kortstam, Gino Boers, Guytano dos Santos (73 – Sven Bout), Philip Dragon (73 – Appie Kaba), Romano Niamut (73 – Dirk Kusters), Jessie Proost, Everton Pires Tavares, Leon Steketee (60 – Laurens de Witte), Gino Stolk (60 – Jesse Eggers), Wessel Verhaar (73 – Gazar Dermedjan) en Mo Yakoubi (60 – Sharmir de Jesus).

Opstelling Slikkerveer: Ricardo Kieboom (46 Patrick Werkhoven), Sem Seifi, Ronald Capelle, Boy van Reede, John van Vugt (60 – Steven de la Rambelje), Thomas van Prooijen (46 – Aaron Plaizier), Jesse Ringlever, Mike van Dongen (46 Romain van Bruggen), Ryan van Dongen, Mitchell Drogt (46 – Robert Kosten) en Jochem Kouwenhoven (71 – Faas Huizer).

Foto’s: Roelie ’t Jong