RVVH verliest van Capelle in leuke oefenwedstrijd

RVVH en Capelle maakten er voor het goed opgekomen publiek een leuke maar ook nuttige oefenwedstrijd van. In de eerste helft waren beide teams redelijk tegen elkaar opgewassen, waarbij zeker in het eerste half uur de Ridderkerkers iets sterker leken. Er waren echter weinig grote kansen voor beide doelen. In de fase kort voor rust werd Capelle, koploper in de hoofdklasse A, gevaarlijker en kreeg het ineens uitgelezen mogelijkheden. Marlon Slabbekoorn schoot van buiten de zestien rakelings naast. En even later kwam hij oog in oog met Kristijan Nikolic, die redde ten koste van een corner. De corner werd vervolgens gemist door Nikolic, waarna de bal door Jelle Pollemans kon worden binnengekopt. Rust 0-1.

Kort na de rust een kans voor RVVH. Ibrahim el Koubai schoot van ver en keeper Marc van Splunter bokste de bal naast. Uit de corner schoot Jesse Eggers na terug leggen door Gino Boers te zacht in. Capelle was middels Olaf van der Sande dichtbij verdubbeling maar die schoot recht in de handen van Nikolic. Weer iets later tikte Marvin van der Made door naar van der Sande die de bal echter niet vol wist te raken waardoor Nikolic makkelijk kon pakken. Een voorzet aan de andere kant van Patrick Lopes Martins da Veiga richting centrum werd door Boers jammerlijk net over gekopt. Halverwege deel twee leek Capelle de wedstrijd te beslissen. Van der Made profiteerde in de vrije ruimte door Nikolic te omspelen en de 0-2 binnen te schuiven.

Met zes verse krachten begon RVVH vervolgens aan het laatste kwart. Na een slordigheid achterin redde Nikolic vervolgens op een inzet van van der Made waarna de rebound van Joshua Kassels via de vingertoppen van de RVVH-goalie op de paal afketste. Toch kwam RVVH nog terug in de wedstrijd toen Brandon Könemann enigszins gelukkig via de kluts de 1-2 zag binnen ploffen na een voorzet van Remco Buist. In de slotfase ging het ineens snel. Vijf minuten voor tijd verlengde Slabbenkoorn een doorgekopte vrije trap tot 1-3. Een minuut later stapte van der Sande na een aanwijzing van langs de zijlijn op eigen helft het veld binnen om er met de bal vandoor te gaan en zonder dat RVVH ingreep schoot hij de bal in de benedenhoek voor de 1-4. Twee minuten later kwam RVVH door Lopes Martins da Veiga nog op 2-4 maar daar bleef het bij. Een nuttige oefenwedstrijd voor beide teams werd daarmee afgesloten en het weer aanwezige publiek had een boeiende wedstrijd voorgeschoteld gekregen.

RVVH – Capelle 2-4 (0-1)
45. Pollemans 0-1
67. Van der Made 0-2
78. Könemann 1-2
85. Slabbekoorn 1-3
86. Van der Sande 1-4
88. Lopes Martins da Veiga 2-4

Opstelling RVVH:Nikolic, El Koubai (67. Dragon,) Eggers, Steketee (67. Van Vugt), Proost, Ajarai (67. De Witte), Buist (81. Nijgh), Stolk (67. Van Dam), Pires Tavares (46. Lopes Martins da Veiga), Boers (67. Könemann) en Dieterich (67. Furtado Oliviera).