RVVH verliest vooral van zichzelf

RVVH liep zaterdag in zijn thuiswedstrijd tegen Die Haghe opnieuw tegen een onnodige en zure nederlaag aan. Persoonlijke fouten na een half uur spelen veroorzaakten in ruim 8 minuten tijd een 0-2 achterstand waarna de achtervolging ingezet diende te worden hetgeen maar matig lukte. Veder dan een aansluitingstreffer van Gino Boers kwamen de Ridderkerkers niet en werd de wedstrijd met 1-2 verlies afgesloten.

De beginfase van de wedstrijd kende een gelijkwaardig verloop. Het was nauwelijks te zien dat hier de nummer drie van de ranglijst Die Haghe speelde voor een periodetitel. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en er waren over en weer wat mogelijkheden te zien. De eerste corner was voor Die Haghe maar de inzetten waren tot twee keer toe nauwelijks kansen te noemen. Ook RVVH mocht in de beginfase een corner nemen maar via een klutsbal ging de bal net naast het doel. Na ruim tien minuten spelen was er een goede actie van Brandon Könemann over de as van het veld te zien maar zijn schot belandde hoog over het doel van Die Haghe. Enkele minuten later kopte Könemann een bal net over na een goede voorzet van Jay Brand. Na een kwartier spelen volgde er een goede aanval van Die Haghe over rechts, een goede voorzet van Aoulad Said werd echter door iedereen gemist en kon RVVH weer uitverdedigen. Diezelfde Said schoot even later van verre afstand hard maar net iets over het doel van Danny Spelde. Even later mocht RVVH na goed doorzetten van Brand een corner nemen, de door Raoul Gangadin ingezette bal werd na wederom een kluts gepakt door keeper Drost. Dan volgt de voor RVVH fatale fase van de wedstrijd. Door het foutief verdedigen van Gangadin moest Danny van Valen aan de noodrem trekken en haakte de aanvaller van Die Haghe. De toegekende strafschop werd door Sander de Jong hard naast geschoten. Scheidsrechter Bas de Haan liet op advies van zijn grensrechter de penalty echter overnemen in verband met een voetfout van doelman Spelde. De tweede ingeschoten strafschop werd door De Jong wel benut en dit betekende 0-1. Enkele minuten later volgde er opnieuw een misverstand in de defensie van RVVH. Aarzelend optreden van zowel centrale verdediger Wouter Swart als van doelman Spelde in het hart van de defensie  gaf Aoulad Said de gelegenheid om hier tussen te kruipen en simpel de 0-2 binnen te schuiven. Een vreselijke domper voor RVVH zo vlak voor rust al kon Jay Brand nog bijna de 1-2 inschieten na een goede aanval over rechts maar keeper Drost kon redden. Zo brak de rust aan met een pijnlijke en zure stand van 0-2.

RVVH kon in de tweede helft in de achtervolging gaan. Na een van de eerste aanvallen maakte keeper Drost net hands wat hem een gele kaart opleverde. De vrije trap van RVVH werd door Gangadin hard ingeschoten maar de muur van Die Haghe stond goed en RVVH hield er niet meer dan een corner aan over. Enkele minuten later zag Merencia zijn kopbal door keeper Drost gepakt worden. Een overtreding op El Koubai leverde een vrije trap op die echter door invaller Sönmez hard werd overgeschoten. Zo kreeg RVVH wel wat kansjes die echter niet benut werden. Die Haghe verkeerde in een soort leunstoel en hoefde alleen nog maar te verdedigen, een enkele counter daargelaten. Een door El Koubai genomen corner werd na een scrimmage in het zestienmetergebied besloten met een schot van Jordi Mosmans dat echter net naast ging. In de 67e minuut kon RVVH de aansluitingstreffer vrij toevallig maken. Een prima voorzet van Sönmez vanaf rechts werd door Könemann ingekopt en daarna nog net door Gino Boers met het hoofd verlengd tot 1-2. RVVH had nu nog ruim 20 minuten om het tij te doen keren maar echt veel mogelijkheden kreeg het niet meer. Een op doel gerichte kopbal van Könemann werd door de keeper gestopt, een voorzet van hem op Gino Boers werd net niet goed geraakt en een corner van Sönmez werd weggekopt en in tweede instantie door Van Valen over het doel geschoten. Veel verder kwam RVVH niet en leed opnieuw een zure en onnodige nederlaag. Die Haghe kon uitbundig feest gaan vieren in verband met het binnenhalen van de tweede periodetitel.

RVVH – Die Haghe  1-2 (0-2)
29. De Jong 0-1 (strafschop)
37. Aoulad Said 0-2