RVVH – Voorschoten ’97 kent geen winnaar

RVVH kon zaterdag in zijn thuiswedstrijd tegen Voorschoten ’97 zijn vechtlust en inzet niet in goals omzetten. Bij de tegenpartij gold hetzelfde zodat de wedstrijd eindigde zoals deze begon namelijk in 0 – 0.

Voetbal wordt weleens het spel van de gemiste kansen genoemd en dat was in deze wedstrijd duidelijk het motto. De wedstrijd begon zeer afwachtend van beide kanten waarbij dan weer de ene ploeg de overhand had en dan weer de andere. De eerste kans kwam voor RVVH toen Chris Sprangemeijer de eerste corner mocht nemen en Mahmut Sönmez de afvallende bal hard kon inschieten maar keeper Van de Niet de bal over zijn doel kon tikken. Enkele minuten later kon Sönmez vanaf de linkerkant opnieuw inschieten maar ook deze bal kon gered worden door Van de Niet. Aan de andere kant ontstond een prima kans voor spits Chris Guijt toen hij vanaf rechts kon inschieten maar keeper Sanders prima redde.

Even later mocht Voorschoten enkele corners nemen waarbij Van Valen zelfs over zijn eigen doel moest koppen om een goal te voorkomen. Na een half uur spelen kon Chris Guijt opnieuw bijna scoren maar keeper Sanders was op tijd uit zijn doel gekomen om erger te voorkomen. Vijf minuten later mocht RVVH op de rand van de zestien een vrije trap nemen maar de inzet van Sönmez leverde niets op evenals de rebound van Eggers. In de blessuretijd vlak voor rust scoorde Voorschoten bijna na een foutje van de RVVH-defensie maar de bal kon tijdig geblokt worden ten koste van een corner zodat de rust kon aanbreken met een juiste tussenstand van 0 – 0.

De tweede helft kwam RVVH wat agressiever uit de kleedkamer en er ontstonden wat meer kansen. Zo kon Merencia hard inschieten maar zag keeper Van de Niet redden en vervolgens Könemann in de rebound via de keeper overschieten. Enkele minuten later schoot Merencia opnieuw hard in maar nu over het doel van Voorschoten. In deze fase van de wedstrijd mocht RVVH enkele corners nemen via Sprangemeijer die wel veel gevaar opleverden maar geen goals. Na ruim 20 minuten spelen mocht Ronnie Verplancke namens Voorschoten een vrije trap nemen maar zijn harde schot op doel werd uitstekend gepakt door keeper Sanders. Enkele minuten later deed Jim van der Krogt hetzelfde vanaf rechts maar ook deze kans ging verloren. Aan de andere kant schoot de snel mee opgekomen Jay Brand hard over de goal van Voorschoten.

Enkele minuten later deed Jordi Mosmans hetzelfde na een afgeslagen cornerbal. Vervolgens kreeg Voorschoten een prima counterkans via Chris Guijt maar opnieuw was doelman Sanders op tijd zijn doel uitgekomen om erger te voorkomen. Tien minuten voor tijd mocht Voorschoten een vrije trap nemen op de rand van de zestien na een handsbal maar de vrije kans werd hard in de muur geschoten zodat ook deze verloren ging. Beide ploegen gingen nu toch nog voor de winst zodat het publiek een leuke en spannende slotfase te zien kreeg. De beste kans was nog voor RVVH in blessuretijd toen Jesse Eggers vanaf links een vrije trap keihard op het doel schoot maar opnieuw doelman Van de Niet zag redden.

Zo eindigde deze wedstrijd na veel gemiste kansen in een terechte 0-0. Volgende week wacht RVVH de lastige uitwedstrijd bij SHO in Oud Beijerland.

RVVH – Voorschoten ’97  0-0 (0-0)
Scheidsrechter: E. van Yren.
Gele kaart: Sprangemeijer, Yekhlef (RVVH), Verplancke en Simonis (Voorschoten ’97).
RVVH: Sanders, Eggers, Yekhlef, Van Valen, Brand, Celen,  Mosmans, Merencia, Sönmez (87. Stok), Sprangemeijer en Könemann.
Voorschoten ’97: V.d. Niet, Simonis, Guijt Chr., Hopstaken (67. Maatoug), V.d. Krogt, Guijt N. (87. Beijersbergen), Van Paasen, Knijnenburg, Verplancke, Beumer en De Koning (67. Vrede).