Sport

RVVH vrouwen geen partij voor Saestum

Op een winderig Sportpark Ridderkerk ontving RVVH de vrouwen van Saestum.  Hoewel Saestum tot één van de favorieten voor de Landstitel behoort, en al tien keer Landskampioen is geweest, waren de vrouwen van RVVH, ondanks een gehavende selectie, niet bang voor de vrouwen uit Zeist die slechts zes punten hoger stonden op de ranglijst. Uiteindelijk moesten de Hercules vrouwen met een 0-3 nederlaag het hoofd buigen voor de vrouwen uit Zeist.

De eerste competitiewedstrijd na de winterstop mochten de vrouwen van RVVH gelijk tegen een van de favorieten voor de landstitel opdraven.  Ondanks de gehavende selectie had RVVH vertrouwen in deze wedstrijd. Trainer Andrew Thomas moest het doen zonder een viertal gerenommeerde verdedigers wegens blessures (Esmeralda van den Heerik en Isabel Gulden) en geschorsten (Celine Bruens en Alyssa Dijkstra). De afgelopen weken werden de jonge Chanel Zimmerman en de ervaren Marcia van den Berg klaargestoomd om als centrale verdedigers op de treden in de topklasse. Op de backposities wist Thomas dat Jamie van Rijsbergen en Lisanne van Gelder die taak prima beheersen.

Ondanks het vertrouwen had RVVH het vanaf de aftrap zwaar tegen Saestum dat voetballend de betere ploeg was. Al in de zesde minuut scoorde Saestum de 0-1. De Ridderkerkse vrouwen overwonnen deze snelle tegentreffer door al snel weer in de organisatie te gaan spelen. Tot de rust resulteerde dat nog in een paar kansen waarbij het schot van Iris Zoon, vanaf ruim 25 meter op de lat, de supporters nog zal heugen. Daarentegen kreeg Saestum ook kansen de voorsprong te vergroten, echter zonder resultaat.

Na de rust kwamen beide ploegen feller uit de startblokken dan in de eerste helft. Saestum scoorde al in de 47e minuut de 0-2 uit een meer dan prima aanval. RVVH ging alles of niets spelen. Dat mocht echter niet meer baten Saestum maakte haar derde waarmee de wedstrijd gespeeld was.

In zijn nabespreking was trainer Thomas helder in zijn commentaar: ‘Saestum was duidelijk de betere ploeg maar ik kijk met vertrouwen naar de komende wedstrijden wanneer we met passie en als één team blijven spelen’.

Vrouwen 2 van RVVH speelde thuis tegen de beloften van Saestum. Na een 1-0 voorsprong moesten ook de Ridderkerkse dames hun meerdere erkennen in de nog ongeslagen koploper uit Zeist (1-3).

Door: Jan Pott