RVVH Vrouwen winnen strijd om plek vier in Topklasse

De vrouwen van RVVH wisten ten koste van vv Eldenia de vierde plaats in de Topklasse te bemachtigen. Het was een uitputtende strijd die RVVH, dankzij twee doelpunten in het eerste kwartier, met 0-2 wist te winnen.

In de thuiswedstrijd was RVVH nog onder de indruk geweest van het spel van Eldenia. De 0-1 nederlaag was meer dan terecht. De Ridderkerkse dames waren dus gewaarschuwd voor de terugwedstrijd. De donderdag voor deze wedstrijd werd er in de training uitgebreid aandacht besteed aan het plan voor deze belangrijke wedstrijd. De strijd ging dan ook om aansluiting bij de top van Nederland.

De Ridderkerkse ploeg ging voortvarend van start en nam het heft in handen. Eldenia schrok daarvan en moest zich terugtrekken op eigen helft. Lisanne van Gelder besloot in de zevende minuut op doel te schieten De Arnhemse keepster werd verrast door het schot en liet de bal achter zich vallen. Manuela Grootenboer was er als de kippen bij om de bal voor de zekerheid nog een zetje te geven. Wie als doelpuntenmaker in de boeken gaat zal altijd wel een raadsel blijven.  Vier minuten later was het wel duidelijk wie de bal in het net werkte. Sharella Hunt kon op aangeven van Grootenboer knap de 0-2 scoren.

De achterstand maakte wat los bij Eldenia maar de ploeg kon geen vuist maken en creëerde nauwelijks kansen.

Trainer Edward Sijahailatua van Eldenia had wat recht te zetten in de rust. De thuisploeg was dan ook ruim vijf minuten later op het veld dan RVVH. Vanaf de aftrap was het plan van Eldenia duidelijk, alles of niets. RVVH werd op eigen helft vastgezet en zocht, gesteund door de voorspong de counter. Het heen en weer golvende spel was intens en het tempo was hoog. RVVH probeerde daar waar mogelijk het tempo uit de wedstrijd te halen om op adem te komen. Deze rustpauze werden door de speelster van Eldenia ook in dank afgenomen.

Het laatste kwartier eiste het tempo haar tol. Speelsters van Eldenia struikelden over hun eigen benen of konden hun voeten nauwelijks meer optillen. RVVH, ook vermoeid, was inmiddels met vijf verdedigers gaan spelen zodat het een ‘muur’ rond haar strafschopgebied metselde.

Het spel van Eldenia had minimaal een treffer verdiend. Die kwam er niet zodat RVVH de vierde plek in de Topklasse veroverde.

Archieffoto: Jan Pott