RVVH wint belangrijke inhaalwedstrijd bij Deltasport

RVVH behaalde ook in Vlaardingen de volle buit. In een zeer matige vertoning wonnen de Ridderkerkers met 1-2 na een 0-1 ruststand.

Op het winderige sportpark Broekpolder was goed voetbal niet echt mogelijk. Het hobbelige veld deed daar ook geen goed aan. Tel daarbij op de hagel en de regen in de tweede helft op een door brand verwoest complex en het is duidelijk dat de entourage niet uitnodigend was. Toch de hele belangrijke winst voor de Ridderkerkers die daarmee aansluiting hebben gevonden met de ploegen op de veilige plaatsen. RVVH kwam, spelend in dezelfde basisopstelling als twee weken eerder in Honselersdijk, na 26 minuten op voorsprong. Een vrije trap ruim buiten de zestien van Deltasport werd door specialist Jesse Eggers laag op de paal geschoten. De bal caramboleerde vervolgens voor de goal langs naar de tweede paal waar Papito Merencia het meest alert reageerde door hem binnen te schuiven, 0-1. Beide ploegen hadden vervolgens wat mogelijkheden, o.a. stiftje voorlangs van Mahmut Sönmez, op meer waarbij de grootste kans was voor Dikkie Bontes. Uit een corner van rechts, getrapt door Jordao Pattinama, kopte hij goed in. De bal leek over de lijn te gaan ware het niet dat Donovan Levestone met een katachtige reflex de bal nog buiten de palen wist te tikken. Zodoende kende de wedstrijd een ruststand van 0-1.

Na de rust direct een felle hagelbui en een kans voor Eggers die was weggestuurd van achteruit door Wouter Swart. Eggers kreeg echter de bal niet goed onder controle. Maar even later was het wel raak. Een RVVH aanval via de linkerkant werd verplaatst naar rechts in de zestien waar Sönmez werd aangespeeld. Die passeerde zijn tegenstander simpel om vervolgens de bal met links uiterst koelbloedig langs keeper Colin den Hoeder te schieten, 0-2. Wedstrijd in de pocket zou je denken. Niet dus. Na ruim een kwartier in de tweede helft opende Pattinama met een bal naar de rechterkant die vervolgens hard werd voorgegeven. In het Ridderkerkse centrum stond Maruchen Zimmerman daarna zo vrij als een vogeltje om de 1-2 binnen te knallen. Uit de tegenaanval was er gelijk een kans voor Brandon Könemann die langs enkele tegenstanders slalomde maar niet wist af te ronden. Halverwege deel twee was er wederom een knappe redding van Levestone. Een combinatie door het hart van de Ridderkerkse defensie bracht Bontes alleen voor Levestone die met een uitstekende actie de gelijkmaker wist te voorkomen. Een kwartier voor tijd leek de 2-2 toch te vallen toen een schot van de rand zestien onderweg werd aangeraakt en binnenvloog. De assistent-scheidsrechter vlagde resoluut voor buitenspel wat door scheidsrechter D.J.M. Korbee werd overgenomen en dus kwam RVVH daar goed weg omdat er toch geheide twijfel was over de situatie. Met aan beide kanten nog de nodige wissels werd er echter daarna niet meer gescoord en zo behaalde RVVH een uiterst belangrijke zege, de vijfde(!) uitoverwinning op rij.

RVVH won zodoende een slechte wedstrijd waarin alleen de winst telde. De manier waarop is dan even niet belangrijk, de punten des te meer. Op naar de volgende finale komende zaterdag thuis tegen BVCB, aftrap om 14.30 uur. Be there!

Deltasport – RVVH 1-2 (0-1)
27. Merencia 0-1
53. Sönmez 0-2
62. Zimmerman 1-2

Gele kaarten: Sönmez en J. Drenthe (beiden RVVH) en Kot, Varela en Helder (allen Deltasport).

Opstelling RVVH: Levestone, Eggers, Boers, Swart, J. Drenthe, Proost, Merencia, Mosmans, Sönmez (85. Luksch), Könemann (80. Sprangemeijer) en De Jesus (71. Fortes).

Door: Theo Leenheer