RVVH wint eenvoudig van Bolnes

Op zaterdag 14 augustus werd als eerste wedstrijd van de finaledag van het Ridderkerk Toernooi het duel gespeeld om de derde en vierde plaats tussen RVVH en Bolnes.

Op het sportpark van Rijsoord aan de Vlasstraat was het een eenzijdige wedstrijd. Bolnes probeerde tegen te houden en RVVH viel aan. Meteen al in de openingsfase waren er kansen voor RVVH om de score te openen. Zo kopte Partick Lopes Da Veiga in de achtste minuut recht in de handen van Mike Hamstra. Nog geen minuut later had Hamstra het geluk dat een inzet tot tweemaal toe terug het veld in spatte vanaf de paal. Daarna kwam Bolnes meer in de wedstrijd en kreeg zelfs Gianni Lopes een kans om te scoren, maar zijn inzet ging net over. Het duurde daarna tot aan de 28-ste minuut voordat er zich weer een goede kans aandiende. Sanzio Dieterich werd goed aangespeeld op de rand van de zestien en schoot hard en hoog de bal in de touwen: 1-0. In het laatste kwartier van de eerste helft hield Bolnes goed stand en kon RVVH aanvallend niet door de Bolnes-defensie heen komen.

RVVH trainer Kevin Vink wisselde in de rust maar liefst acht spelers en begon veel fitter aan het tweede bedrijf. In de 56-ste minuut bediende Huib van Barneveld de centrumspits Brendon Konemann op maat. De defensie van Bolnes dacht ook aan een overtreding en deed al een stapje terug, toen Konemann de bal in de het doel werkte: 2-0. Scheidsrechter Neander Laros liet ook terecht doorspelen. Daarna was de conditionele tank bij het team van trainer Serge Lopes steeds verder leeg aan het raken. In de 63-ste minuut kwam Brendon Konemann vrij voor het doel en stelde met een tikkie breed Leroy Nijgh in staat om eenvoudig de 3-0 aan te tekenen. Daarna maakte Brendon Konemann zelf ook nog een onvervalste hattrick. De eerste was in de 74-ste minuut toen Huib van Barnelveld in de zestien onderuit werd gehaald en Konemann vanaf elf meter mocht uithalen. Weer vier minuten later werkte Brendon Konemann de bal binnen uit een voorzet en de laatste was in de 85-ste minuut raak. Een schot op de lat werd door Brendon Konemann van dichtbij hard en droog ingeschoten. Dat maakte de eindstand 6-0 in het voordeel van RVVH. RVVH werd zodoende derde en Bolnes eindigde als vierde.

Opstelling RVVH: Joris Blaak, Jordey van Dam (46 – Leon Steketee), Philip Dragon (46 – Huib van Barneveld), Gino Boers (46 – Jesse Eggers), Sanzio Dieterich (46 – Chris Sprangemeijer), Remco Buist (46 – Papito Merencia), Ibi El Koubai, Gino Stolk (46 – Stevie Soares), Laurens de Witte, Partick Lopes Da Veiga (46 – Brendon Konemann) en John van Vught (46 – Leroy Nijgh).

Opstelling Bolnes: Mike Hamstra, Ronald Vrolijk, Gianni Lopes, Romano Lieveld, Ian Londt, Given Brunswijk, Gillian Fortes, Giovano Kalpoe, Jeffrey de Ridder, Nick van Dijk en Rick Visser. Wissels: Lionel Soe Agnie, Larry Gomes, Djoef Martina, Jailson Dos Santos en Bob Krens.

Foto’s: Roelie ’t Jong