RVVH wint in blessuretijd

In de blessuretijd winnen zijn vaak de lekkerste. Het overkwam RVVH in de uitwedstrijd tegen Oranje Wit. Op een kletsnat sportpark Stadspolders, zonder publiek, boog RVVH in de absolute slotfase een 1-0 achterstand om in een benauwde 1-2 zege. Sanzio Dieterich bleek het goudhaantje in de 93e minuut met de winnende intikker.

Voor de rust bleek RVVH de meest aanvallende partij. Diverse kansen en mogelijkheden werden er gecreëerd, maar telkens wilde men een actie te veel maken of was Oranje Wit keeper Marnix van Vuuren een sta in de weg. Het drastisch aangepaste RVVH zag zo doelrijpe situaties van met name Dieterich gemist worden, maar ook Shamir de Jesus kreeg een behoorlijke schietkans na een voorzet van links van Patrick Lopes Martins da Veiga. Deze laatstgenoemde werd ook weggestuurd over links door Dieterich maar vond ook van Vuuren op zijn pad. Oranje Wit dat eerder alleen gevaarlijk was geweest door Bedirhan Yildrim, die een fout in de opbouw bijna afstrafte, Kristijan Nicolic voorkwam erger, deed een oude voetbalwet eer aan. Drie minuten voor de rust was een goed aangesneden corner van rechts getrapt door Pascal van der Kooij fataal voor de RVVH defensie. De niet al te grote Marruchen Zimmerman kopte feilloos de bal in de touwen voor de 1-0 ruststand.

Direct na de rust kwam RVVH goed weg bij een afgekeurde goal wegens vermeend buitenspel van Akin Arslan. Verder gebeurde er aanvankelijk niet zo veel. Met eerst twee wissels trachtte RVVH de wedstrijd een andere wending te geven. En dat leek te lukken halverwege deel twee. Men kreeg weer meer grip op de wedstrijd, die men direct na de rust toch even kwijt was. De thuisclub leek toen gevaarlijker al leverde dat niet heel veel kansen op. De laatste 20 minuten braken aan met de derde wissel voor RVVH waar ook Oranje Wit al twee keer had gewisseld. RVVH speelde duidelijk voor de overwinning maar had daarvoor wel eerst een gelijkmaker nodig. Een klein kwartier voor tijd viel die dan ook, zij het enigszins gelukkig. Een voorzet of was het toch een schot van invaller Remco Buist van de rechterkant vloog door de vingers van keeper van Vuuren en plofte in het net, 1-1. De aanzet voor een uiterst boeiende slotfase. Oranje Wit invaller Mike Muijen produceerde vanaf de linkerkant van ver buiten de zestien een afstandsschot of was het als voorzet bedoeld? Niettemin kwam RVVH heel goed weg omdat de bal snoeihard op de lat boven Nikolic belandde. De wedstrijd golfde aardig op en neer nu. De druk van RVVH leek iets groter en dat betaalde zich diep in de blessuretijd dus uit. Een uittrap van Nikolic naar links naar invaller Philip Dragon. Deze dreef met de bal op en plaatste hem tenslotte rechts in de zestien. Daar kon de eveneens ingevallen Brandon Könemann hem met het hoofd door koppen richting tweede paal waar als een duveltje uit een doosje Dieterich hem uiteindelijk over de doellijn tikte, 1-2. Dolle vreugde bij de blauwwitten want waarschijnlijk rekende niemand meer op de winst. Die kwam er dus toen scheidsrechter F. Berg na vijf minuten blessuretijd affloot.

Oranje Wit – RVVH 1-2 (1-0)

42. Zimmerman 1-0