Sport

RVVH wint met 1-4 van gastheer Bolnes het Ridderkerk Toernooi

De laatste wedstrijd van het Ridderkerk Toernooi was op zaterdag 19 augustus 2023 de finale tussen titelverdediger RVVH en verrassing van het toernooi SV Bolnes. Een groot verschil als we kijken naar de competitieniveau’s van beide teams. RVVH start aanstaande zaterdag al met de competitie in de Vierde Divisie, waar Bolnes uitkomt in de zogenaamde voetbalkelder, oftewel de vijfde klasse.

RVVH gaf in de openingsfase meteen haar intenties aan, namelijk zo snel mogelijk het verschil maken. Dat leek in de tweede minuut al te lukken, maar Wessel Verhaar stond buitenspel, waardoor de openingstreffer werd geannuleerd. In de zevende minuut legde Noury Mulder een vrije trap precies op het hoofd van Mike Navajas Sanchez, die goed teruglegde, maar een verdediger RVVH voorkwam dat Bolnes op doel kon schieten. In de 18e minuut leidde Bolnes zelf de eerste tegentreffer in. Een verkeerde ingooi werd slim onderschept door Jesse Eggers en Guytano dos Santos haalde daarna meteen verwoestend uit: 0-1. In de 27e minuut lukte het RVVH weer om de Bolnesser-muur te slechten. Een schot van Gino Stolk werd knap tegengehouden door de jonge Devin Maasbach. De rebound werd dan weliswaar binnen geschoten door Wessel Verhaar, maar hij stond wederom buitenspel, waardoor het feestje niet doorging. In de 34ste minuut was daar ineens de verrassende gelijkmaker. Een corner werd voor het doel van Tim Elkhuizen niet weggewerkt door de verdediging van RVVH, zodat bij de tweede paal Daley Hilkemeijer de gelijkmaker binnen kon schieten: 1-1. Helaas voor Bolnes was het twee minuten voor de rust goed doorzetten van Guytano dos Santos dat hem de kans opleverde om RVVH weer op voorsprong te zetten en dat lukte goed: 1-2. Dat werd ook de ruststand.

In de tweede helft duurde het precies tien minuten voordat RVVH de wedstrijd beslist. Mo Yakoubi zette vanaf de linkerflank voor op Shamir de Jesus, die de bal hard binnenschoot: 1-3. Drie minuten later raakte Gino Stolk op aangeven van Shamir de Jesus de lat. In de 62ste minuut was Mo Yakoubi wederom de aangever. Dit keer was het Gino Stolk die er van profiteerde en de 1-4 aantekende. Daarna kabbelde de finale naar het eind van het duel, waarbij RVVH de laatste minuten zelfs met 10 spelers verder moest na het uitvallen van Jessie Proost en alle wissels opgebruikt waren. Al met al een verdiende overwinning voor RVVH, dat daarmee de titel prolongeerde.

Opstelling Bolnes: Devin Maasbach, Rene Wilting, Mike Navajas Sanchez, Rodney van Dam, Jailson dos Santos, Noury Mulder (60 – Ronald Vrolijk), Izak Lavooij, Nick van Duuren (46 – Edilson Dias), Boyd Rijenberg (60 – Nordin Ait Lachen), Danny Paludanus (80 – Chantienne de Jongh) en Daley Hilkemeijer.

Opstelling RVVH: Tim Elkhuizen, Gino Boers, Guytano dos Santos, Philip Dragon, Jesse Eggers, Everton Pires Tavares, Jessie Proost, Leon Steketee, Gino Stolk, Wessel Verhaal en Mo Yakoubi. Wissels: Romano Niamut, Sven Bout, Shamir de Jesus, Laurens de Witte en Dirk Kusters.

Foto’s: Roelie ’t Jong