RVVH wint met 2-1 van XerxesDZB

Op de snikhete zaterdagmiddag speelde RVVH op eigen terrein hun eerste oefenwedstrijd tegen de kersverse hoofdklasser Xerxes DZB. Trainer Ronald Hulsbosch gebruikte voor deze wedstrijd maar liefst 20 spelers verdeeld over de 1e en de 2e helft. Alleen Wouter Swart speelde 90 minuten lang.

RVVH begon de wedstrijd met Danny Spelde in het doel, en daarbuiten mochten onder andere de nieuwelingen Ibi El Koubai, Siebren Hoekstra, Remon Luksch en Gino Boers hun kunsten vertonen. Al vroeg in de wedstrijd moest Rick Resoort een listig balletje van Xerxes voor het doel van keeper Spelde wegwerken. Enkele minuten later in de 10e minuut probeerde Papito Merencia aan de andere zijde de Xerxes keeper te passeren, maar zijn poging ging naast het doel verloren.

RVVH was veel in balbezit en kreeg ook beste mogelijkheden om de wedstrijd open te breken. Ook in de 18e minuut toen Cerezo Drenthe vanaf de achterlijn de bal strak voortrok op Gino Boers, maar helaas ging deze iets te hard om tot afronding over te gaan. Halverwege de 1e helft deed Gino Boers nogmaals een poging, maar zijn schot ging over het doel. Xerxes kreeg in de 30e minuut een vrije trap op een listige plaats voor het RVVH doel, keeper Danny Spelde hield zijn doel keurig schoon. In de 37e minuut had RVVH de score kunnen en moeten openen, toen Gino Boers een heel vrij veld voor zich had. De van Stedoco afkomstige speler ging niet op eigen avontuur uit, maar besloot de bal door te tikken naar Ibi el Koubai. Daarna liep het helaas op niets uit. Vlak voor rust voorkwam Danny Spelde nog een tegentreffer van Xerxes met een uitstekende redding. Met een nul-nul tussenstand sloten beide teams de 1e helft af.

In de 2e helft zette trainer Hulsbosch negen andere manschappen in het veld waaronder ook de bij RVVH terug gekeerde Brandon Konemann. RVVH kreeg al weer snel de 1e en ook beste kansen om op voorsprong te komen. Eerst werd een hard schot van Geert Cleef met moeite tot corner verwerkt door de Xerxes doelman. Later in de 57e minuut belandde een poging van Kader Diop op het dak van het doel. Nu het bij RVVH nog altijd niet lukte om de bal in het doel te krijgen, lukte het bij Xerxes wel. Een vrije trap van Raoul Gangadin was onhoudbaar voor keeper Donovan Levestone. 0-1. In het laatste kwartier van de wedstrijd kon RVVH weer langszij komen via een strafschop. Na een handsbal van Xerxes in het 16 meter gebied gaf de leidsman direct een strafschop. Brandon Konemann verzilverde deze uitstekend. 1-1. Enkele minuten later bracht Brandon Konemann RVVH aan de leiding. De van Rijsoord afkomstige Donovan Lioe Anjie bediende Konemann precies op maat waarna Brandon de bal simpel kon binnen tikken.2-1. Jardell Drenthe die alleen door ging had nog de 3-1 kunnen maken, maar zijn schot ging naast het doel.

Na 90 minuten vond de scheidsrechter het wel goed, en floot hij de wedstrijd naar het einde. RVVH heeft zich goed verzet tegen de hoofdklasser. De boys hebben in hun 1e wedstrijd meteen een prima indruk achter gelaten bij de trouwe aanhang.

Komende zaterdag gaat RVVH op bezoek bij Sliedrecht.

Opstelling RVVH 1e helft:Danny Spelde, Rick Resoort, Jesse Eggers, Wouter Swart, Thomas van Prooijen, Remon Luksch, Papito Merencia, Cerezo Drenthe, Ibrahim El Koubai, Gino Boers, Siebren Hoekstra.

Opstelling RVVH 2e helft:Donovan Levestone, Dirk van Leenen, Wouter Swart, Donovan Lioe Anjie, Jessie Proost, Papito Merencia(74 El Koubai), Jardell Drenthe, Geert Cleef, Kader Diop, Francesco Messina, Brandon Konemann.