Sport

RVVH wint weer van BVCB

Na een aantal weken terug voor de districtsbeker al te hebben gewonnen (4-2) van BVCB, was het nu weer raak. De tegenstrever uit Bergschenhoek moest zaterdag 25 maart 2023 in de slotfase uiteindelijk toch wel verdiend buigen voor de Ridderkerkers, 2-1.

RVVH begon goed aan de wedstrijd maar BVCB nam na een kwartier onverwacht de leiding. Ferdi Sinar werkte bij de tweede paal hun eerste corner binnen, 0-1. RVVH liet het er niet bij zitten en kwam binnen het kwartier daarna op gelijke hoogte. Gino Boers verlengde succesvol een voorzet van Shamir de Jesus, 1-1. Dit werd ook de ruststand.

Na de rust bleef RVVH de betere ploeg, maar leidde dat niet tot grote mogelijkheden. De echte kansen die er waren, vielen aan de andere kant te noteren, maar werden ook niet benut. Ook de paal hielp RVVH door in de weg te staan. Hierdoor leek een deling in de maak. Drie minuten voor tijd was daar dan toch de achteraf winnende goal. Invaller Remco Buist werd weer eens het goudhaantje nadat hij voorbereidend werk van de andere invallers Patrick Lopes Martins da Veiga en Laurens de Witte afrondde, 2-1. Minuten later werd dit ook de eindstand.

RVVH – BVCB 2-1 (1-1)