Sport

S.V. Ten Donck sluit veldkorfbal seizoen af met kampioenen parade

Tijdens een buitengewoon mooie zaterdag 17 juni 2023 vierden maar liefst vier teams van Ten Donck een welverdiend kampioenschap. Al vroeg in de ochtend beet de D2 het spits af in Den Haag tegen Dunas D2 (uitslag 5-25).

Met 66 doelpunten voor en 23 tegen in de competitie mag een prachtig resultaat genoemd worden voor dit damesteam, waar iedereen kan scoren. Bij aankomst bij het clubhuis ‘de Haspel’ op het Reyerpark werden de kampioenen met een warm applaus onthaald en gehuldigd.

Al snel na de huldiging stond de volgende kampioensploeg in het veld. De F1 speelde tegen de F2 van DVS ’69, de nummer 2 in de competitie, en het duurde even voordat de wedstrijd op gang kwam. Gelukkig, toen het team eenmaal was opgewarmd, was er geen houden meer aan (uitslag 13-6). Met mooi, snel korfbal werd duidelijk dat de F1 dit jaar het sterkste team in deze competitie was. De competitiedoelpunten van 75 voor en 15 tegen spreken voor zich.

In de wedstrijd van de D1 tegen Nieuwerkerk D5 was de eerste aanval meteen raak (uitslag 12-1). De nummer 2 van deze competitie werd overklast door een goed op elkaar afgestemd team en fraai korfbal. Er was niets meer aan te doen, Ten Donck D1 werd kampioen (competitiedoelpunten 61 voor en 13 tegen).


Ten Donck 1 (foto bovenaan) speelde tegen ODO 6, was al kampioen, maar moest het voorbeeld van de eerdere wedstrijden natuurlijk minimaal zien te evenaren. Het vlaggenschip van Ten Donck, vandaag aangevuld met enkele routiniers, had aanvankelijk moeite met het sterk opgewarmde kunstgrasveld en kwam zelfs achter te staan. Maar ‘stand verplicht’ en in de tweede helft was het onbegonnen werk voor ODO om bij te blijven (uitslag 12-6). Competitiedoelpunten van het team: 71 voor en 39 tegen. Het doelpunt van de dag was de ‘lange bal’ gegooid vanachter de korf van het verdedigende vak tot aan de achterkant van de korf van het aanvalsvak, zoals dat in goed korfbaljargon nu eenmaal heet.

Volgend seizoen meldt het eerste team zich weer bij het zogenaamde wedstrijdkorfbal. Ook de routiniers hebben de smaak van lekker korfballen weer te pakken gekregen. Zij gaan komend seizoen de korfbalvelden weer ‘onveilig’ maken.

Na de kampioenenparade van afgelopen zaterdag met veel medailles, patatten en waterballetten, trainen de teams nog een paar keer op donderdagavond.