Sport

Saturnus dames delen de buit

Het was nog donker, koud en glad toen de Saturnus dames zondag moesten afreizen naar Schiedam alwaar zondag om 09.00 uur (!) Ventura 3 de tegenstander was. Twee ploegen die in het rechterrijtje onderin de punten bij elkaar moeten sprokkelen om in de tweede klas te blijven.

Ook zondag bleek dat de Ridderkerkers meer kwaliteit hebben dan andere ploegen in de staart van deze klasse, maar dat het toch de punten zijn die de ranglijst bepalen. Saturnus had moeite om wakker te worden. Ventura kwam op voorsprong en behield een minieme voorsprong tot aan de rust (15-14).

Ook in deel 2 werd er lustig op los gescoord. Saturnus zat iets beter in de wedstrijd, maar miste te veel kansen terwijl het ook verdedigend niet helemaal dicht zat. Daarnaast waren de Schiedammers ook nog wat venijniger zodat de kwaliteit het niet kon winnen. Het bleef daarom tot de allerlaatste seconde spannend met een 26-26 als eindresultaat. Coach Dylan Muller was na afloop iet wat teleurgesteld, “twee punten had gekund, maar in ieder geval niet verloren”. Sanne Bruinzeel was met 7 treffers de topscoorder aan Ridderkerkse kant.


Door dit gelijkspel blijft Saturnus met 3 punten uit 8 wedstrijden op de één na laatste plaats. Zondag 6 januari gaat de competitie verder tegen Hercules 3. Ook een tegenstander die de punten hard nodig heeft.