Sport

Saturnus’72 dames opnieuw met lege handen

Ondanks de terugkeer van Marlous Bode is Saturnus er zondag niet in geslaagd punten te vergaren bij Foreholte. Er werd met 19-15 verloren en staat de ploeg opnieuw met lege handen. 

Als verzachtende omstandigheden mocht zondag de afwezigheid van de zieke Zoë van Bockel en Joyce Tarmond worden meegenomen. De terugkeer van Marlous Bode, na zes maanden stage op Aruba, maakt zeker een positief verschil. Maar de conditie is nog niet wat het geweest was. Toch waren er verwachtingen van de wedstrijd tegen middenmoter Foreholte. Het was met name in de eerste helft een gelijk opgaande strijd. Saturnus speelde één van de betere wedstrijden. Met een aanzienlijk tempo en goed uitgespeelde kansen aan beide zijden. Het was dan ook een leuke wedstrijd om naar te kijken. Bij rust was het 10-8 in het voordeel van de thuisploeg. Ook na rust ging het aanvankelijk gelijk op. Maar de afwezigheid van de twee zieken liet zich gelden. Ook bij Marlous Bode was de pijp een beetje leeg. Melissa van de Bosch deed er in het doel alles aan maar kon niet voorkomen dat Foreholte met 19-15 de volle winst pakte. 

Coach Renate Witsiers was na afloop niet ontevreden. “Het vertoonde spel bied zeker perspectief voor de toekomst. Als we compleet zijn zie ik zeker nog mogelijkheden op een hogere eindklassering dan de laatste plaats waar we nu op bivakkeren. We blijven in het spoor van Saturnus Leiden en Northa die maar één punt meer hebben”. Zaterdag 10 februari is al gelijk de eerste mogelijkheid als Saturnus Leiden om 19.00 uur op bezoek komt in de Reyerhal.