Sport

Saturnus’72 dames te laat op stoom

“We gingen pas na 40 minuten handballen. Veel te laat natuurlijk”, was de reactie van trainer Dylan Muller na afloop. “We hebben een soort van minderwaardigheidscomplex bij deze tegenstander, nergens voor nodig”. In het thuisduel met Conventus was het voor de thee erbarmelijk slecht. De thuisploeg wist maar 3 keer te scoren, pas na 15 minuten het eerste doelpunt, terwijl de ploeg uit Zwijndrecht inval keepster Danique Vrolijk (foto) 8 keer de bal uit het net liet halen. Vrolijk, verving de zieke Melissa van de Bosch, en stond een grotere achterstand gelukkig in de weg. Pas na tien minuten in de tweede helft (3-12) ging Saturnus ineens handballen. Joyce Tarmond brak de ban met een prima doelpunt. De ploeg begon aan een fanatieke inhaalrace. Nog eens tien minuten later en het stond 10-13. Conventus werd nerveus. Via Brigit Stout en opnieuw Tarmond kwam de ploeg op 13-14. In de bloedstollende laatste seconde van de wedstrijd lukte het Saturnus niet om alsnog één punt uit de wedstrijd te slepen.   

Door deze nederlaag blijft Saturnus samen met het Vlaardingse Twist op de laatste plaats. Zondag staat het Barendrechtse Savosa op het programma (12.50 uur). Een ploeg met twee punten en heel veel tegentreffers. Opnieuw mogelijkheden voor het pakken van punten. 
 

Loon naar werken voor de Saturnus mannen

Het venijn zat in de staart. Acht seconde voor tijd werd de winnende treffer binnen geschoten. Het was een wedstrijd waarbij de scheidsrechters Van Heeckeren van Brandsenburg en Hofman zich duidelijk lieten gelden. Aan beide kanten vielen diverse tijdstraffen die uiteindelijk H.V.O.S. in de laatste minuten de das omdeden. H.V.O.S. stond met twee man minder en hierdoor kon de thuisploeg de wedstrijd alsnog naar zich toe trekken. Het was een wedstrijd waarbij goede en zwakke momenten elkaar in rap tempo opvolgden. De ploeg uit Spijkenisse kwam rond de 10e minuut op 3-7 waarna Saturnus weer terug kwam op 6-7. Met de sterk keepende Lennard Huisman in het doel werd het eerst nog 8-12 alvorens Vincent Du Buisson op slag van rust 13-13 aantekende. Deel twee was een niet mooie maar wel spannende aangelegenheid. Het verschil, zowel positief als negatief, was nooit meer dan één treffer. Saturnus verzuimde gebruik te maken van de momenten dat H.V.O.S. met een speler minder stond. Op deze momenten had Saturnus de wedstrijd over de streep moeten trekken. Nu dit niet gebeurde bleef het spannend tot de laatste seconden. Het werd 22-21 en 23-23. H.V.O.S. ging forceren en praten tegen de scheidsrechters die hier niet van gediend waren. Twee minuten voor tijd (24-24) had Saturnus één man meer (25-24) en daarna moest er nog een speler van H.V.O.S. naar de kant. Toch lukte het de tegenstander om een strafworp te versieren (op 34 (!) seconde voor het einde, 25-25). Saturnus restte toen nog één aanval die op 8 seconde voor het slot alsnog werd verzilverd. 

Door deze overwinning staat de ploeg met 8 uit 6 op een gedeelde tweede plek (samen met nog 3 andere teams) achter Hercules. Zaterdag staat in Utrecht HMS/Achilles op het programma staan. Een ploeg die twee punten minder heeft.