Saturnus’72 dames verdienen de overwinning

Op het veld was het nog een kansloze nederlaag. Maar zondag was een keiharde en super spannende wedstrijd, maar na twee keer dertig minuten stond er een 23-22 overwinning op het scorebord. Een overwinning op Stompwijk’92 was een feit.

Saturnus’72 kwam zeer goed uit de startblokken. Binnen 10 minuten was er al een 7-2 voorsprong opgebouwd. Stompwijk wijzigde de tactiek en wenste zich niet zomaar af te laten serveren. Het werd een wedstrijd van dik hout zaagt men planken. Saturnus leek daardoor even van slag. Er werden fouten gemaakt waardoor de gasten weer konden aanhaken. Bij rust was de stand 13-10. In deel twee ging de wedstrijd lange tijd gelijk op. Stompwijk werd iets sterker en kwam zelfs op 18-18.

Het laatste deel van de wedstrijd werd gespeeld in een grimmige sfeer. Stompwijk was het regelmatig niet eens met scheidsrechter Hartman. Aan beide kanten vielen er tijdstraffen. Met de daaruit voortvloeiende overtal situaties ging de thuisploeg beter om. Het laatste deel van de wedstrijd was dan ook niet goed, maar ontzettend spannend. Uiteindelijk was de winst voor de thuisploeg met 23-22.

Verdiend, was dan ook de algemene reacties van het publiek. Saturnus liet zich dan ook niet het kaas van het brood eten in deze harde confrontatie. “Vroeger was dit wel eens anders, ik ben nu heel trots op de ploeg. Keihard verdedigd, een goede wedstrijd gespeeld en terecht gewonnen”, was de reactie van trainer/coach Dylan Muller.

Zondag gaat de competitie verder in Gouda. Om 12.20 uur komt de ploeg het veld op in de wedstrijd bij Vires et Celeritas.