Sport

Saturnus’72 dames verliezen thuis van Vires

Opnieuw had de damesploeg van Saturnus’72 zaterdagavond te kampen met diverse afwezigen. Mede hierdoor ging de thuiswedstrijd tegen het sterke Vires et Celeritas met 12-14 verloren.

Opnieuw had de ploeg om diverse redenen zaterdag in eigen huis te maken een flink aantal afwezigen. Of dit de oorzaak was van de nederlaag is natuurlijk niet vast te stellen, maar het is zeer aannemelijk. Coach Renate Witsiers verwacht dat dit probleem vanaf nu verleden tijd is. Twee aan elkaar gewaagde ploegen maakte het er een spannende wedstrijd van. Dit bleek ook uit het scoreverloop. Het verschil was nooit meer dan twee treffers. Bij rust was de wedstrijd met 7-7 in evenwicht. Ook na de thee was het een wedstrijd die alle kanten opging. Regelmatig kwam Saturnus op achterstand maar telkens werd dit weer goed gemaakt (10-10). Maar het gebrek aan voldoende wissel brak de ploeg toch op. Het werd vijf minuten voor tijd 12-14. Saturnus probeerde met een uiterste krachtsinspanning weer op gelijke hoogte te komen. Toen zelfs een strafworp niet tot de gewenste aansluitingstreffer kon worden gepromoveerd was de nederlaag een feit.

Renate Witsiers haalde na de nederlaag toch positieve punten uit de wedstrijd. “Ze zag dat de ploeg tot het laatste moment bleef knokken voor de punten. Vires is een sterke ploeg en er had misschien, als we compleet hadden geweest, meer ingezeten.” Zondag speelt de ploeg om 11.30 uur in Noordwijkerhout tegen Northa.